VESELI SPUST NA IBRU: U nedelju kreće Splavarski bal
Foto: Kurir

Kraljevo

VESELI SPUST NA IBRU: U nedelju kreće Splavarski bal

Srbija -

Okupljanje je zakazano za nedelju u šest sati ispred kajakaškog kluba u Kraljevu

Tradicionalni, 28. po redu Veseli spust - splavarenje Ibrom već dobro poznatom trasom dugoj 27 kilometara - od srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri, preko Mataruške i Bogutovačke Banje do Kraljeva - ove godine održava se u nedelju 3. jula i na njemu će, kako se očekuje, učestvovati nekoliko hiljada „splavara“ iz svih krajeva Srbije, pa i inostranstva.

Okupljanje je zakazano za nedelju u šest sati ispred kajakaškog kluba u Kraljevu, odakle će se takmičare do startne pozicije pod Magličom u Ibarskoj klisuri organizovano prevesti autobusima, a njihova plovila - kamionima. Dolazak na cilj planiran je za 16.30 sati, a uveče i koncert za sve učesnike na centralnom gradskom trgu u Kraljevu.

Kao i prethodnih godina, medutim, mnogi „spustaši“ će se ulogoriti pod Magličom već tokom današnjeg dana i tu sačekati početak regate.

Prethodnih dana duž Ibarske klisure od Magliča do Kraljeva održane su i akcije čišćenja reke i priobalja, a u samom gradu u toku su brojne prateće manifestacije, koje, kao i Veseli spust, organizuju kraljevačka Turistička organizacija i kajakaški klub Ibar, uz podršku lokalne samouprave.

D. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track