SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odbrana tražila dopunu nalaza
Foto: Privatna Arhiva

SUĐENJE

SMRT MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Odbrana tražila dopunu nalaza

Srbija -

Kako je posle dobijanja nalaza rekao dečakov otac Milan potvrđene su priče da je greška načinjena u Loznici što dete nije ostavljeno u bolnici i što rana nije hirurški obrađena kako je trebalo u dubini, a ne samo površinski

Odbrana osumnjičenog ortopeda dr Dobrivoja Bojanića, u slučaju smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice, zatražila je dopunu medicinskog nalaza, te je primljeni podnesak Osnovno javno tužilaštvo u Loznici poslalo Sudsko medicinskom odboru Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

- Primljen je podnesak branioca, koji traži da se dopuni dobijeni nalaz. Tužilaštvo je podnesak odbrane prosledilo novosadskom fakultetu da se izjasne o primedbi branioca osumnjičenog i nadamo se da nećemo dugo čekati odgovor. Prema informacijama sa pisarnice od oštećenih nije ništa primljeno - kaže za Kurir v. d. javnog tužioca Zoran Nestorović.

Nalaz stručnog veštačenja u slučaju Radenkove smrti posle više od četiri meseca stigao je u lozničko OJT poslednjeg dana maja i odmah je poslat na izjašnjavanje strankama u postupku. One su imale rok da se izjasne imaju li primedbe na nalaz i mišljenje veštaka, pa da tužilaštvo dalje postupa u skladu sa njihovim reakcijama.

Kako je posle dobijanja nalaza rekao dečakov otac Milan potvrđene su priče da je greška načinjena u Loznici što dete nije ostavljeno u bolnici i što rana nije hirurški obrađena kako je trebalo u dubini, a ne samo površinski. Prilikom pada Radenko Nikodinović je 2. oktobra 2016. polomio ruku, najpre je zbrinut u Opštoj bolnici Loznica, a onda upućen u Beograd, gde je šest dana kasnije preminuo od sepse.

Kurir / T. I.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track