ČUDO PRIRODE U OSEČINI: Evo kako izgleda kad prasići sisaju kravu!
Foto: Tihomir Ilić

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR

ČUDO PRIRODE U OSEČINI: Evo kako izgleda kad prasići sisaju kravu!

Srbija -

U domaćinstvu Dumanovića dva praseta već pune dve sedmice redovno piju kravlje mleko i samo im je ono na jelovniku. Domaćini muku muče da ih odvoje od vimena

Neumorne filmadžije Dobrila i Dobrivoje Pantelić stalno krstare Jadrom, Rađevinom, Azbukovicom, kao i Podgorinom, gde su nedavno u selu Osečini, u domaćinstvu Dragutina i Danice Dumanović, našli kravu kojoj vime sisaju dva praseta.

Kako je došlo do ove veze, niko ne zna, ali domaćini kažu da već dve sedmice prasići redovno piju kravlje mleko i samo im je ono na jelovniku. Dumanovići su videli da jedna krava na pašnjaku danima nepomično stoji u visokoj travi i pase. Danica je rešila da utvrdi o čemu se radi i zatekla je dva praseta, nešto teža do dvadeset kilograma, kako uživaju vukući vime dok krava mirno stoji. Tako je bilo svakog dana, a niko joj iz komšiluka nije verovao da je to moguće dok nisu došli i videli prasiće koji baš vole kravlje mleko.

Prasići posle sisanja spavaju po ceo dan, a Dumanovići planiraju da ih nekako odvoje od kravljeg mleka i ne puštaju ih na pašnjak zajedno sa ostalim životinjama, posebno ne u društvu krave.

Kurir / Tihomir Ilić

Foto: Tihomir Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track