(VIDEO) KONSTANTIN I SEKA DANJU KRADU ČARAPE, A NOĆU JURE MAČKE: Par iz Mladenovca živi sa 2 lisice na imanju podno Kosmaja!
Foto: Jutjub Printskin

imanje podno kosmaja

(VIDEO) KONSTANTIN I SEKA DANJU KRADU ČARAPE, A NOĆU JURE MAČKE: Par iz Mladenovca živi sa 2 lisice na imanju podno Kosmaja!

Srbija -

Na domaćinstvo Vojkana Živojinovića iz Koraćice kod Mladenovca podno Kosmaja uselile su se dve lisice Konstantin i Seka, o kojima je brigu preuzela Vojkanova verenica Tanja.

"Jedan dan smo šetali kroz šumu nedaleko od našeg imanja, kada smo ispred jazbine ugledali dva mala izgladnela liščeta, koji su bežali pred lovcima. Bili su stari tek oko 25 dana do mesec, tek progledali. Tanja i ja smo ih uzeli s nama da ih spasimo od lovaca. Prvih dana smo ih hranili isključivo kozjim mlekom, dok nisu stali “na svoje noge”, kasnije su se sami snalazili, sada jedu sve od mleka do mačijih granula", ispričao je Vojkan.

Vojkan je dugi niz godina živeo u Beogradu, kada je sa svojom verenicom odlučio da napuste gradski život i vrate se na dedovinu, gde su započeli privatni biznis.

foto: Jutjub Printskin

Otpočeli su sa mini farmom koza, da bi danas taj broj premašio preko 50, proizvode domaći kozji sir, mleko, uzgajaju koke, ovce, svinje, konje, magare, zečeve, ježeve, udomljavaju napuštene životinje, imaju preko 40 pasa i mačaka, a Vojkan i ovom prilikom apeluje da mu se jave svi koje žele da udome životinje, jer ih je prosto nemoguće nahraniti. Sada su se njihovom životinjskom carstvu pridružile i lisice.

"Kada su došli, bili su jako mali i svakako prestravljeni, imali su sreće da su naišli na nas, uselili se u našu sobu, a kasnije i u srca. Kosta i Seka kad ne kradu čarape, onda obično spavaju i to danju, noć je rezervisana da jure mačke po sobi", ispričao je Vojkan kroz smeh.

Vojkan otkriva da nakon nekoliko meseci boravka kod njih, sada već odrasle lisice Kostu i Seku planira da vrati u šumu, gde i pripadaju. Svakodnevno ih vode na privikavanje na život u šumi, i za sada se dobro snalaze.

Jedino što Vojkana brine je činjenica da se Kosta i Seka ne plaše ljudi i pasa, jer su s njima na farmi živeli u slozi i ljubavi.

(Kurir.rs, Foto: Jutjub printskrin)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zombi lisica usred noći hoće da mu upadne u kuću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track