ŽITORAĐA PROSLAVILA PETROVDAN, SLAVU OPŠTINE: Najviše priznanje uručeno Svetislavu Zdravkoviću!
Svetislav Zdravković, Foto: Milan Đenka

SVEČANO

ŽITORAĐA PROSLAVILA PETROVDAN, SLAVU OPŠTINE: Najviše priznanje uručeno Svetislavu Zdravkoviću!

Srbija -

ŽITORAĐA - Opština Žitorađa obeležila je Petrovdan, slavu opštine. Svečanost je počela liturgijom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, kojoj je prisustvovao i vladika raško-prizrenski Teodosije. Po završetku liturgije u porti crkve prikazan je kulturno umetnički program.

Na današnjoj svečanosti uručene su zahvalnice i pohvalnice pojedincima i kolektivima, a Petrovdansku povelju, kao najviše priznanje, opština Žitorađa je dodelila Svetislavu Zdravkoviću iz Žitorađe, za doprinos u promociji razvojnih mogućnosti opštine i za pomoć u organizaciji kulturnih i sportskih dešavanja kao i za dobročinstvo, požrtvovanje i pružanje pomoći drugima.

foto: Milan Đenka

Uz pohvalnice za postignute uspehe, učenicima Nikoli Stojanoviću iz Izvora, Mariji Petković iz Gornjeg Crnatova i Heleni Pejčić iz Voljčinca, dodeljeno je i po 10.000 dinara. Priznanja su danas poneli fudbaleri Dunđerskog iz Voljčinca, i sportisti Miša Momčilović, Srđan Jovanović i Dušan Stošić. Takođe, pohvalnica je dodeljena horu „Toplički biseri“, glumcu amateru Nemanji Toniću, kao i harmonikašu Mladenu Miloševiću.

foto: Milan Đenka

Današnjem obeležavanju Petrovdana u Žitorađi, prisustvovali su i članovi Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša, kojima je u znak zahvalnosti uručena ikona Svetog Save.

(Kurir.rs / Toplickevesti.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track