TROPSKI DANI TOPE SRBIJU, A GRAD NA NIŠAVI BEZ VODE: Kvar na cevovodu otklonjen, česme u Nišu još suve
Foto: Shutterstock

Cisterne sa pijaćom vode kruže gradskim ulicama

TROPSKI DANI TOPE SRBIJU, A GRAD NA NIŠAVI BEZ VODE: Kvar na cevovodu otklonjen, česme u Nišu još suve

Srbija -

Kvar na magistralnom cevovodu zbog kojeg su juče po podne bez vode ostali žitelji južnog dela Niša, otklonjen je, ali voda još nije stigla do svih potrošača. Portparol Javno-komunalnog preduzeća "Naisus" Zoran Ignjatović kazao je da se voda postepeno pušta u sistem kako ne bi došlo do nove havarije.

"Očekuje se da do podneva vodu dobiju svi stanovnici druge visinske zone, a tokom dana i stanovnici treće i četvrte visinske zone", kazao je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, "Naisus" je u toku jučerašnjeg popodneva poslao cisterne s pijaćom vodom koje kruže Mokranjčevom i Njegoševom ulicom, a ako se ukaže potreba, u taj deo grada biće upućene i dodatne cisterne. Ignjatović je rekao da nije postojala nikakva mogućnost da se obezbedi normalno vodosnabdevanje za vreme sanacije kvara pošto se radi o magistralnom cevovodu velikog prečnika koji vodom snabdeva rezervoare u drugoj, trećoj i četvrtoj visinskoj zoni.

On je kazao da se najnovija havarija dogodila na Gabrovačkom putu kod stare ciglane, na skoro istom mestu na kojem se i pre mesec dana dogodilo veliko pucanje cevi.

Kako je objasnio, reč je o terenu na kojem se nekada zemlja dosta kopala, tako da je zemljište porozno i podložno sleganju, usled kojeg dolazi do pucanja cevi. Kvar na cevovodu je otklonjen oko dva sata iza ponoći.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track