DSS LESKOVAC: Upropastili preduzeće Pijaca, pa šalju na radnike kordone “sindikalista”
Foto: Marina Lopičić

saopštenje

DSS LESKOVAC: Upropastili preduzeće Pijaca, pa šalju na radnike kordone “sindikalista”

Srbija -

Gradski odbor opozicione Demokratske stranke Srbije ( DSS ) optužio je danas lokalnu samoupravu i rukovodstvo gradskog preduzeća Pijaca za ekonomski kolaps tog preduzeća, ali i za progon radnika koji preko suda potražuju 10 zaostalih plata.

“I danas kada radnici u očaju tužbama pokušavaju da naplate svoj rad, na iste se vrši nezapamćen pritisak a na sindikalne predstavnike radnika šalju se „kordoni“ lažnih sindikalista u cilju njihove smene i zastrašivanja, kao i sprovođenja direktorovih naloga”, stoji u saopštenju DSS-a. Konstatuje se da je preduzće upropašćeno neznanjem ili lošom namerom, što se nigde u Srbiji nije desilo, pa se u tom kontekstu proziva sadašnji direktor Zoran Mlošević (SPS).

“Neshvatljivo je da preduzeće koje na godišnjem nivou prihoduje oko 1,5 miliona eura već deset meseci kasni sa isplatom plata, dok su topli obroci i regres misaona imenica. Uz sve to direktor J.P. Pijaca u Leskovcu, gospodin Zoran Milošević, tvorac ovog „ekonomskog čuda“, okrivljuje DSS za navedenu propast, zaboravljajući da je u to vreme pijaca svojim radnicima redovno isplaćivala sve prinadležnosti i njen račun nije bio u blokadi”, tvrdi se i podseća da je u vreme DSS-a otvorena kvantaška pijaca koja, tvrde, danas najbolje posluje.

(Kraj)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track