(FOTO) LABUDOVI, LAVOVI I GIPSANI RADOVI: Prvi čovek Leskovca dobio pehar za najlepšu baštu u gradu
Foto: Printscreen YT

Sa etno-motivima

(FOTO) LABUDOVI, LAVOVI I GIPSANI RADOVI: Prvi čovek Leskovca dobio pehar za najlepšu baštu u gradu

Srbija -

LESKOVAC - U konkurenciji od tridesetak dvorišta i vrtova, vrt gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića proglašen je za najlepši na tradicionalnom konkursu Centra za ekonomiku domaćinstva „Biramo najuređenije dvorište 2017“.

Reč je dvorišnom vrtu porodične kuće Cvetanovića na Hisaru, rađen u tri nivoa, objedinjen kao celina sa etno-motivima, piše Jugmedia.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Drugo i treće mesto pripalo je Snežani Mihalović iz Leskovca i Biserki Stoiljković iz Kumareva. One su dobile diplome i vaučere, a Cvetanović pehar, koji ga je predao svojoj majci Stanislavi jer je ona, kako je rekao, najzaslužnija za detalje.

Cvetanović je ocenio da su najsrećniji oni ljudi koji se bave gajenjem cveća i naglasio potrebu da podizanja novo svesti i kulture.

„Sredite sopstveno dvorište da biste imali moralno pravo da gledate i tuđe dvorište, ako uopšte i trebate da gledate u tuđe dvorište. Na taj način nam i grad postaje lepši. Dvorište pokazuje porodičnu naviku, tradiciju i kulturu“, poručio je Cvetanović, rekavši da se njegova porodica neće više takmičiti.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Prostrano dvoriše Cvetanovića sa fontanom kao središnim delom, obiluje, inače, raznosvrsnim cvećem na svakom koraku, zimzelim patuljastim drvećem i etno motivima. Vidljivi su plodovi koji rastu uglavnom u tropskim predelima, a najvišem delu dvorišta je vinova loza i ostalo rodno drveće, u hladovinama klupice i stolovi.

Inače, pravilo je da se nagrade uručuju u dvorištu prvog dobitnika, pa je Cvetanović za ovu priliku pored novinara pozvao i prijatelje i svoje saradnike. Goste je uveseljavao muzički orkestar, na kraju ceremonije otpevana je pesma „Leskovac“.

(Kurir.rs/Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Milica Ivanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LAV MEKOG SRCA: Ščepao je mladunče gnua, a ono što je usledilo zapanjilo je planetu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track