(FOTO) HAOS U GRDELIČKOJ KLISURI: Putnici se vraćali iz Grčke, pa se zaglavili u koloni od 30 kilometara!
Foto: Printscreen Facebook

Tri kilometar za dva sata

(FOTO) HAOS U GRDELIČKOJ KLISURI: Putnici se vraćali iz Grčke, pa se zaglavili u koloni od 30 kilometara!

Srbija -

Preko dva sata "zaglavljeni" u Grdeličkoj klisuri našli su se putnici koji su se sinoć vraćali kući na putu do kuće. Ipak, kako poručuju u AMSS, kilometarske kolone raščistile su se do jutarnjih sati, te trenutno na ovom potezu nema većih gužvi.

U Grdeličkoj klisuri sinoć se formirala kolona automobila duga čak 30 kilometara u pravcu Niša, vozila su se satima usporeno kretala, a zastoj su izazvali saobraćajna nesreća, radovi na Koridoru 10 i preusmeravanje saobraćaja kroz Grdelicu.

Navodno, od Vladičinog Hana do Predejana kretali su se veoma sporo i da su tri kilometara prolazili dva sata, kao i da su se stvorile ogromne kolone.

- Već dva sata pokušavamo da izađemo iz Grdeličke klisure. U traci ka Beogradu stvorile su se ogromne kolone kojima ni sa jedne strane ne vidimo kraj. Nemamo pojma ni šta se dešava, ni kada ćemo moći da se izbavimo iz ovog kolapsa - kaže Radiša Radovanović, jedan od brojnih zbunjenih vozača.

Jedni tvrde da se stvorila "zmija" duga 20 kilometara, dok procene drugih idu i do 50. Od saobraćajaca vozači su čuli da su gužve posledice sudara, a oni koji su pričali sa putarima tvrde da su saobraćaj usporili radovi na kolovozu.

- Došla iz Grčke pre dva sata. Granice smo prošli bez zadržavanja i gužve. Svaku po pet do 10 minuta. Ulaz u Grdelicu katastrofa!!! Tri kilometara smo prolazili puna dva sata! Obeležavaju novi autoput. Znala sam da ce biti velikog čekanja, ali ovo je katastrofa - napisala je jedna revoltirana putnica.

Problem iole rešavaju saobraćajci koji naizmenično propuštaju vozila iz različitih traka. Oni preusmeravaju na obilaznicu kroz selo, a haos nastaje kada se susreću kamioni i autobusi, kažu putnici.

(Kurir.rs/Blic/D.T./RTS/Foto: Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Nema ni sto dana nove Vlade, a ministar podnosi ostavku! Brnabićka u panici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track