VODA U PIROTU I DALJE NIJE ZA PIĆE: Građani primorani da se snabdavaju iz cisterni
Foto: Tatjana Stamenković

ZAGAĐEN VOdovod

VODA U PIROTU I DALJE NIJE ZA PIĆE: Građani primorani da se snabdavaju iz cisterni

Srbija -

PIROT - Preporuka Zavoda za javno zdravlje u Pirotu da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode ne koristi za piće važe i dalje, a građani se vodom snabdevaju sa dve cisterne u gradu ili kupuju flaširanu vodu u prodavnicama.

Direktor Javnog preduzeća "Vodovodi kanalizacija" Zoran Nikolić rekao je na konferenciji za novinare da su rezultati analize vode Zavoda za javno zdravlje iz Pirota od 28. avgusta dobili juče i da je šest uzoraka vode bilo neispravno, a četriri ispravno.

On je kazao da će danas ponovo biti uzeti uzorci i da se nada da će rezultati biti "pozitivni". Nikolić je kazao i da ozbiljnijih posledica zbog neispravne vode nema i da se niko nije žalio na neke tegobe.

On je dodao i da su iz sistema vodosnabdevanja isključili izvorište "Gradište" za koje se sumnja da je zbog eksploatacije materijala za auto puta pokvaren kvalitet vode.

Nikolić je dodao da će u narednom periodu, pored akreditovane laboratorije pirotskog Zavoda angažovati još jednu ili dve referentne laboratorije kako bi mogli da uporede rezultate analiza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track