ŠABAC NAJBRŽE U SRBIJI IZDAJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE: Završavaju posao 12 dana pre roka
Foto: promo

ŠABAC NAJBRŽE U SRBIJI IZDAJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE: Završavaju posao 12 dana pre roka

Srbija -

Do građevinske dozvole najbrže se dolazi u Šapcu, pokazuje rang lista koju su sačinili Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i NALED.

Grad Šabac je na prvom mestu po efikasnosti u izdavanju građevinskih dozvola u periodu od 1. januara 2016. do 1. avgusta 2017. godine.

Pored dozvola za gradnju, ovaj posao podrazumeva više procedura, kao što su izdavanje lokacijskih uslova, prijave radova i drugo.

Zaposleni u Odeljenu za urbanizam u Gradskoj upravi Šapca dobili su u ovom periodu 2681.

foto: promo

Po broju podnetih zahteva, Šabac je odmah iza Beograda i Novog Sada. Miljan Ugrinović, načelnik Odeljenja za urbanizam Gradske uprave grada Šapca napominje da bi trebalo imati u vidu da ova dva grada imaju više gradskih opština, dok je Šabac jedna celina. Pri tom, čitav posao obavljaju samo pet građevinskih inženjera i tri pravnika.

-Podnet je 2681 zahtev. Procenat rešenih prijava je 98 odsto, a pozitivno je rešeno 88 odsto prijava. Zakonski rok za izdavanje lokacijskih uslova je 23 dana, a mi ih rešavamo za 11 dana. Rok za upotrebne dozvole je pet dana, a kod nas su to dva dana, objašnjava Miljan Ugrinović razlog zašto je Šabac prvi među top pet gradova u Srbiji.

foto: promo

Kako ističe Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave grada Šapca, dokaz da je Šabac povoljno mesto za investiranje je i sve veći broj investitora koji grade proizvodne objekte na području grada.

-Cilj šabačke lokalne samouprave je da bude brza i efikasna jer tako šaljemo najbolju poruku investitorima da smo spremni i pouzdani za saradnju. Naš zadatak je da izađemo u susret njihovim zahtevima, da saznamo probleme i osluškujemo potrebe investitorima, da im u najkraćem roku pružimo najbolju uslugu. To daje odlične rezultate, što potvrđuje i činjenica da je Šabac, prema oceni Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i NALED-a, prvi među top pet gradova po procentu rešenih i pozitivno rešenih prijava, kaže Jelena Jekić.

Gradska uprava grada Šapca ima 193 zaposlena, a prema Odluci o maksimalnom broju zaposlenih, na osnovu kvote koju je Vlada Srbije propisala, dozvoljen broj je 345.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track