HUMANI GEST OSUĐENIKA NIŠKOG KPZ: Kupili školski pribor za 138 đaka iz socijalno ugroženih porodica
Foto: D.K.

HUMANI GEST OSUĐENIKA NIŠKOG KPZ: Kupili školski pribor za 138 đaka iz socijalno ugroženih porodica

Srbija -

NIŠ - Osuđenici koji zatvorsku kaznu izdržavaju u niškom Kazneno popravnom zavodu, kupili su školski pribor za 138 đaka iz socijalno ugroženih porodica.

Njihovi predstavnici su danas sa zamenikom upravnika KPZ Dejanom Panićem u niškom Centru za socijalni rad mališanima uručili darove.

Panić je podsetio da je ova, samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje su organizovala osuđena lica i zaposleni u ovoj zavodskoj ustanovi.

- Pre petnaestak dana njihovi predstavnici su se obratili upravi i kazali da imaju nameru da prikupe novac za neku humanitarnu akciju. Predloženo im je da primaoci donacije budu đaci s obzirom na to da je počinjala školska godina. U akciji je učestvovao 411 osuđenik i deo zaposlenih koji su prikupili 150.000 dinara za kupovinu paketića sa olovkama, bojicama, sveskama i ostalim školskim potrepštinama. Do sada smo za razne humanitarne akcije prikupili više od milion dinara a obezbedili smo i devet hiljada obroka za narodne kuhinje – kazao je zamenik upravnika.

Zatvorenik Slobodan Cvejić iz Gračanice koji je darovao mališane, kazao je da je ovaj gest motivisan namerom da se roditeljima olakša da djake pripreme za školsku godinu.

- To što smo osudjenici ne čini nas manje ljudima. I mi imamo želju da učinimo nešto dobro i to je ovoga puta bila kupovina školskog pribora. Radost koju sam video danas na licima najmladjih meni je ulepšala dan – rekao je Cvejić.

U redu za paketić bila je i samohrana majka Silvana Ramić sa svojom ćerkom, učenicom trećeg razreda osnovne škole.

- Osim socijalne pomoći drugih prihoda nemam pa mi je priprema deteta za školu veliki teret. Veliko hvala onima koji su mi te muke olakšali – rekla je ova Nišlijka.

Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad saopštio je da je kriterijum za dodelu paketića bilo stanje socijalne potrebe.

- Na spisku za ovu donaciju su deca samohranih roditelja, socijalno ugroženih, višečlanih ili disfunkcionalnih. U saradnji sa Kazneno popravnim zavodom obezbedjena im je pomoć koja njima mnogo znači, posebno porodicama koje imaju više dece – objasnio je Jović.

(Kurir.rs/D.K./Foto D.K.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO: Ko je ubica sa Dedinja?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track