HUMANITARNA AKCIJA U VRANJU: Prodavali kolače, a prikupljeni novac dali za lečenje Stefana Arsića obolelog od karcinoma
Foto: Tatjana Stamenković

humanost na delu

HUMANITARNA AKCIJA U VRANJU: Prodavali kolače, a prikupljeni novac dali za lečenje Stefana Arsića obolelog od karcinoma

Srbija -

U centru Vranja na šetalištu humanitarnu prodaju slatkih obroka, kolača i torti organizovala je u petak radionica“Bubamara - Slatki svet“. Sav novac od prodaje ide u humanitarne svrhe za lečenje Stefana Arsića (25) iz Neradovca. Stefan kome je zbog karcinoma amputirana noga, trebalo bi da lečenje nastavi u Atini, a za to je neophodno da se obezbede sredstva. Mladić je u borbi sa opakom bolešću prošao dva ciklusa hemioterapije i operaciju.

foto: Tatjana Stamenković

Marija Dejanović iz Radionice za izradu torti i kolača „Bubamara - Slatki svet“ kaže da su Vranjanci u velikom broju podržali akciju. Parče torte se prodaje po ceni od 80 dinara, a oni koji su u mogućnosti mogu da doniraju i više para. Ostali kolači ruske kape, mafini prodaju se po ceni od 50 dinara.

foto: Tatjana Stamenković

„Današnja akcija je super prošla najavili smo je mnogo ranije i to je jedan od razloga. Nadali smo se da će se građani odazvati u velikom broju, ali ovo je iznad naših očekivanja, zbog čega nam je posebno drago Sav prihod ide na račun Stefana Arsića za njegovo lečenje, nedostaju sredstva za nastavak lečenja. Akciji “Bubamare-Slatki svet” pridružila se i kafana “Tri lepe” prodajom slanih obroka, pljeskavica i sendviča. Dejanovićeva napominje da ovo nije prva humanitarna akcija ove radionice. “ Organizovali smo humanitarne akcije i ranije sa “Gradskom meanom”, za Stefana, Miljanu i Nenada koji su oboleli od karcinoma”, kaže Dejanovićeva.

foto: Tatjana Stamenković

Svi koji su u prilici da pomognu Stefanu mogu to učiniti uplatom na dinarski račun 160-480700-75, kao i na devizni 00-540-0002247.3 ili poslati poruku sa sadržajem 352 na broj 3030.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja