NEZAPAMĆENI SKANDAL POTRESAO VRANJE: Policija i inspektori izvršili pretres u Gradskoj upravi, otkrivena višemilionska pronevera, hapšenja slede
Foto: Aleksandar Jovanović

KORUPCIJA

NEZAPAMĆENI SKANDAL POTRESAO VRANJE: Policija i inspektori izvršili pretres u Gradskoj upravi, otkrivena višemilionska pronevera, hapšenja slede

Srbija -

Policija i inspektori za privredni kriminal oduzeli su službenu dokumentaciju i kompjutersku opremu iz Odseka lokalne poreske administracije zbog sumnje na višemilionsku proneveru, saopštilo je rukovodstvo Vranja.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradski većnik Ivan Stanković nisu želeli da iznose više detalja kako ne bi ugrozili istragu, a Aritonović kaže da će više informacija biti dostupno tek po završetku istrage.

- Gradsko rukovodstvo spremno je da pruži punu podršku i saradnju policiji i tužilaštvu u rasvetljavanju eventualnog krivičnog dela i da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, naročito kada su u pitanju budžetska sredstva, odnosno novac građana - kaže Aritonović.

foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić dodao je da postoji osnovana sumnja da je u poreskom odeljenju Gradske uprave učinjeno krivično delo kojim je budžet grada oštećen u višemilionskom iznosu, te da je formirana i Komisija koja će pomoći policiji u smislu pružanja tražene dokumentacije i podataka.

- Ovo je pravi primer da ova vlast želi odlučno da se bori protiv korupcije i kriminala i da niko nije iznad zakona - zaključio je Antić.

Iz policije i Tužilaštva niko se zasad nije oglašavao povodom ovog slučaja. Takođe, kako saznajemo, niko zasad nije uhapšen, a više detalja, kao i to da li će i protiv koga biti podignute optužnice biće poznato nakon završetka istrage.

(Kurir.rs/Južne vesti, I.M.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Evo kako je Arkanov ubica uhapšen u Beču!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track