ZAVRŠENA KUPUSIJADA U MRČAJEVCIMA: Dodeljen Zlatni lonac za najbolji svadbarac
Foto: Fonet

50.000 gostiju

ZAVRŠENA KUPUSIJADA U MRČAJEVCIMA: Dodeljen Zlatni lonac za najbolji svadbarac

Srbija -

MRČAJEVCI - Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada najboljim ekipama i pojedincima u kuvanju kupusa svadbarca u Mrčajevcima, kod Čačka, završena je 15. Turističko-gastronomska manifestacija "Kupusijada".

Prvo mesto i "Zlatni lonac", za najukusniji "svadbarac" u kategoriji "Ekipe i pojedinci", u kojoj se takmičilo 12 ekipa, pripalo je Udruženju "Ribarska Banja".

"Srebrni lonac" osvojila je ekipa Lovačkog udruženja "Radiša Poštić" iz Mrčajevaca, a "Bronzani lonac" pripao je ekipi "Gulašijada Prijevor" iz Prijevora.

U kategoriji "Celo selo kuva", u kojoj se takmičilo 12 domaćinstava, "Zlatni lonac" osvojilo je domaćinstvo "Moje detinjstvo", "Srebrni lonac" osvjilo je domaćinstvo Vranić, a "Bronzani lonac" domaćinstvo Vuković.

Prema procenama organizatora, tokom tri dana manifestacije Mrčajevce je posetilo preko 50.000 gostiju iz svih krajeva Srbije i inostranstva, koji su uživali u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima i dobrim muzičkim programima.

U okviru manifestacije, za proizvođače kupusa, održavani su stručni skupovi o novim sortama, tehnologiji proizvodnje, preradi i plasmanu kupusa u organizciji Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda, Agronomskog fakulteta i poljoprivredne stanice iz Čačka.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet/Branko Vuković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track