Surdulica i Vlasina čekaju majstore trube
Foto: KURIR

Viza za Guču

Surdulica i Vlasina čekaju majstore trube

Srbija -
U pratećim programima ovogodišnjeg „Vlasinskog leta“ nastupiće Ana Bekuta, Ljuba Aličić, niška rok grupa „Kerber“

SURDULICA - Prvog vikenda u julu Surdulica i Vlasina okupiće sve majstore trube juga Srbije na 27. tradicionalnoj kulturno turističkoj manifestaciji „Vlasinsko leto“.

Za četiri dana, od 5. do 8. jula, od preko 40 prijavljenih, po osam najboljih pionirskih, juniorskih i seniorskih orkestara tog dela Srbije, glasovima specijalnog žirija i publike, na „Vlasinskom letu“ izboriće vize za ovogodišnji 52. sabor trubača u Guči.

„Truba je davno postala naš brend. Zato se Surdulica i Vlasina spremaju da i ove godine dočekaju oko 40.000 posetilaca - ljubitelja zvuka trube, ali i drugih pratećih manifestacija, koje smo locirali na obalama Vlasinskog jezera“, kaže Ljubiša Ristić Rumun, urednik programa u surduličkom Kulturnom centru.

Ristić popdseća da su upravo iz Surdulice, u pohod na najviša saborska priznanja u Guču, polazili orkestri i majstori trube Bakija Bakić, Fejat Sejdić, Boban Marković, Ekrem Mamutović, Milan Mladenović, Slobodan Salijević, Jovica Ajdarević, prošlogodišnji pobednik Elvis Ajdinović i drugi.

„Za 26 godina svi orkestri iz ovoga kraja, iz Vranja, Vranjske Banje, Vladičinoh hana, Bojnika, Grdelice, Lebana i naravno Surdulice, na ovoj smotri su sticali afirmaciju da bi se kasnije proslavili u Guči“, podseća Ristić.U pratećim programima ovogodišnjeg „Vlasinskog leta“ nastupiće Ana Bekuta, Ljuba Aličić, niška rok grupa „Kerber“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja