OBELEŽILI 10 GODINA RADA U JAGODINI: Palma pozvao vlasnike austrijske kompanije da povećaju plate radnicima
Foto: Marina Lopičić

OBELEŽILI 10 GODINA RADA U JAGODINI

OBELEŽILI 10 GODINA RADA U JAGODINI: Palma pozvao vlasnike austrijske kompanije da povećaju plate radnicima

Srbija -

„U Srbiji je običaj da se za deset godina rada dodeljuju ručni satovi, a pošto ja ovde ne vidim nijedan sat, pozivam generalnog direktora kompanije „PORR“, Karl Hajnca Štrausa, da za deset godina rada u Srbiji, poveća radnicima u Srbiji plate za deset posto“, izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma na svečanosti u Jagodini, povodom 10. godišnjice rada ove austrijske kompanije u Srbiji.

Na ovaj Markovićev poziv generalni direktor Karl Hajnc Štraus je reagovao pozitivno, klimnuo glavom u znak odobravanja, što je potvrdio generalni direktor PORR Umveltehnik, Željko Vocinkić.

„Preveo samo to što je Marković rekao generalnom direktoru kompanije Štrausu i on je rekao da će to tako i biti, a mi svoja obećanja ispunjavamo“ , kazao je Vocinkić.

Marković je rekao da su Jagodina i Leskovac stekli uslov za ulazak u Evropsku uniju, jer se radi o gradovima gde kompanija PORR Veber i Verner ima izgrađene reciklažne centre.

"Za ulazak u Evropsku uniju najvažnije je ispuniti ekološke standarde, a Jagodina i Leskovac su u saradnji sa kompanijom „PORR“ to uradili“ rekao je Marković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track