SKANDAL U NIŠU:  Izvršitelji naplaćuju privatne dugove političara iz gradskog budžeta
Foto: Uprava Carina

bahatost

SKANDAL U NIŠU: Izvršitelji naplaćuju privatne dugove političara iz gradskog budžeta

Srbija -

Javni izvršitelj Miodrag Grujović izjavio je nedavno „da je više od desetak puta privatni dug niških funkcionera (doktora i drugih državnih službenika) naplaćen iz budžeta poslodavca odnosno Grada Niša, Kliničkog centra ili nekog druge ozbiljne državne ustanove. On je ovo izjavio u emisiji „Između redova“, autorke Dušice Dejić na RTV „Belami“.

- Događalo se da u tim slučajevima Grad ne odbija tom funkcioneru dve trećine plate zbog duga pa onda poverilac predlaže da se od poslodavca to naplati i to se na kraju naplati od Grada. E, sad da li Grad to refundira od svog funkcionera, to je drugo pitanje, rekao je Grujović i dodao da se to dogodilo u poslednjih pet godina, navodi portal Građanin.rs.

Miodrag Grujović koji je i predsednik Izvršnog odbara Komore sudskih izvršitelja, ističe da je ranije to poverilac ranije predlagao, a da to danas i ne mora.

- Mi, poreski obveznici, među kojima sam i ja, nikako ne bi smeli da plaćamo te račune za na primer struju i druge dugove. I mene ta situacija brine, zato smo i rešili da ovo iznesemo u javnost jer svako bi trebalo da bude odgovoran kada se pojavljuje na televiziji i priča o nekom poštenju – rekao je Grujović.

Na ovaj snimak reagovao je do sada Udruženi pokret slobodnih stanara koji je ovakav način naplate nazvao bahatošću funkcionera.

(Kurir.rs/Građanin

.rs,M.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track