NOVOSAĐANI PARALISANI OD STRAHA: Narko dileri nacrtali mafijaški mural sa uvredljivim natpisom, niko ne sme da ga ukloni
Foto: 021.rs

sramota za grad i policiju

NOVOSAĐANI PARALISANI OD STRAHA: Narko dileri nacrtali mafijaški mural sa uvredljivim natpisom, niko ne sme da ga ukloni

Srbija -

Mural nasilnog sadržaja pojavio se pre desetak dana na Adamovićevom naselju, ali i pored prijava građana, gradske službe ga još nisu prekrečile.

Na uglu ulica Đorđa Magaraševića i Braće Krkljuš se može videti mural kojim je prikazano šest mladića u fantomakama, koji u rukama drže pištolje, kalašnjikove i bejzbol palice, a iznad piše "ANNS stajl", što znači "Adamovićevo naselje Novi Sad stajl".

foto: Profimedia

Na muralu piše i "1312", što je skraćenica od A.C.A.B. - "All cops are bastards", odnosno u prevodu "Svi policajci su kopilad" i predstavlja poruku koju ostavljaju pripadnici kriminalnih bandi policiji.

Građani koji su se javili 021.rs kažu da ih je pojava murala uplašila, jer im nije svejedno da prolaze ulicom i da vide naoružane osobe koje ih preteći "gledaju" sa zida. Oni su nam ispričali i da su primetili da pored murala skoro konstatno ima neko ko ga "čuva", pretežno su to maloletnici koji ujedno prete onima koji žele da fotografišu mural.

Prema tvrdnjama stanovnika ovog kvarta, mural je nacrtala ekipa mladih kriminalaca koja se bavi dilovanjem narkotika u ovom delu Novog Sada, a grafitom poručuju drugima da je ovo njihova teritorija.

foto: Profimedia

Stanovnici Adamovićevog naselja kažu i da su se obratili gradskim službama i tražili da se ukloni mural, ali da za sada nije bilo reakcija i bilo kakvih odgovora. Od gradske uprave 021.rs je tražio informaciju o zahtevu građana da se mural koji promoviše nasilje ukloni, ali ni posle nekoliko dana iz Grada nisu odgovorili.

Nezvanično saznajemo da su gradske službe ipak pokušale da uklone mural, ali da su u tome sprečeni i da su zatražili pomoć novosadske policije kako bi radnici dobili obezbeđenje i uklonili mural. Ipak, u policiji nezvanično se može čuti, da ovakvog zahteva iz Grada nije bilo za sada.

Iz novosadske policije za sada nema zvaničnih informacija o ovom muralu, koji je između ostalog uperen i protiv njih.

(Kurir.rs/021.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Jelena Marjanović znala da će biti ubijena?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track