(UZNEMIRUJUĆA FOTO) PANČEVCA DOČEKALA JEZIVA SCENA PO POVRATKU KUĆI: Njegovu macu Cakanu tukli, obesili o kanap za veš pa zadavili plastičnom trakom?!
Foto: AP/Ilustracija

U dvorištu porodične kuće

(UZNEMIRUJUĆA FOTO) PANČEVCA DOČEKALA JEZIVA SCENA PO POVRATKU KUĆI: Njegovu macu Cakanu tukli, obesili o kanap za veš pa zadavili plastičnom trakom?!

Srbija -

PANČEVO - Pančevca Aleksandra Jovanovića, koji već godinama živi i radi u Velikoj Britaniji, prošlog četvrtka kada je doputovao kući dočekala je jeziva scena.

Njegovu mačku Cakanu nepoznata osoba prvo je pretukla pa obesila u dvorištu porodične kuće u centru južnobanatskog grada, pišu Večernje novosti.

foto: AP/Ilustracija

Životinju koju, dok je on odsutan hrane njegovi roditelji i komšije, Aleksandar je pronašao u zabačenom delu dvorišta, obešenu o štrik za veš i zadavljenu plastičnom zateznom trakom. Strahovit prizor protumačio je kao da mu je neko "poslao poruku", ali ne isključuje ni mogućnost da je to učinjeno iz čiste obesti i zlobe.

- Taj monstrum je Cakanu i tukao pre nego što je obesio, pošto je imala nekoliko podliva i ožiljaka po telu - ističe Jovanović. - Odmah sam pozvao policiju, koja je obavila uviđaj i fotografisala je. Verovatno je dugo visila tako, pošto je leš već bio u procesu raspadanja.

Kako Jovanović tvrdi, starija od njegove dve mačke bila je vrlo samostalna, rođeni lovac, i desetak godina je živela u dvorištu koje dele četiri domaćinstva. Za sve to vreme, Aleksandar je dolazio u Srbiju jednom u dva meseca i ostajao po mesec dana, a na mace koje čuva u dvorištu niko se nikada nije žalio.

foto: Reuters/Ilustracija

- One nikome ne smetaju, štaviše, love miševe i druge štetočine, pitome su i umiljate - priča razočarano Aleksandar.

- Ne mislim da je to učinio neko nepoznat, pošto je sa zadnje strane dvorišta veoma teško prići kući. Poslednjih nekoliko godina tri moje mačke su misteriozno nestale, pa se bojim da im je sudbina ista kao Cakanina. To je svakako čin bolesnog čoveka, pošto zdrava osoba ne bi bila u stanju da se tako iživljava na bespomoćnoj životinji.

U ovakvom i sličnim slučajevima, zakon je jasan. Prema članu 269 Krivičnog zakonika, osoba koja kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju biće kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

(Kurir.rs/Večernje novosti/D.V.N./Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track