JAGODINCIMA RADIJATORI JOŠ HLADNI: Grejanje kreće čim stigne gas, danas ili sutra
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Tehnički sve spremno

JAGODINCIMA RADIJATORI JOŠ HLADNI: Grejanje kreće čim stigne gas, danas ili sutra

Srbija -

JAGODINA - Javno preduzeće "Toplana" u Jagodini, na koju je priključeno oko 6.000 stanova, školske, predškolske i socijane ustanove i administrativni centar grada, tehnički je spremno za početak grejanja i čeka gas da krene.

"Spremni smo i čim dobijemo gas od J.P Srbijagas, krećemo. To može biti i danas, eventualno sutra", rekla je direktor "Toplane" Nadežda Marković - Purić.

foto: Dado Đilas

Ona je istakla da ove zime ne očekuje probleme, jer je na sistemu grejanja, u prošle dve-tri godione, zahvaljujući sredstvaima Nemačke razvojne banke KfW i Vlade Nemačke, mnogo urađeno, rekonstruisano i novo napravljeno.

Cena grejanja je ista kao i lane 98 dinara i "nije se menjala poslednje dve godine", dodala je Marković - Purić.

Zbog visoke cene grejanju se na lični zahtev ove godine sa toplovodne mreže u Jagodini isključilo 140 potrošača, ukupno za tri godine 939 potrošača.

foto: Shutterstock

"Ove godine je mnogo manje, 140 potrošača, u odnosu na 2015. kada se isključilo 545, i 2016. godine kada se isključilo 254 korisnika stambenog i poslovnog prostora", rekla je Marković - Purić.

Većina onih koji su zavrnili ventile na radijatorima "Toplane", opredelila se za drva, koja, zavisno od kvaliteta i vrste, koštaju od 40 do 45 evra za kubik.

Zbog česte i rigorozne kontrole Šumarske inspekcije, drva na jagodinsko tržište, osim registrovanih skladišta, stižu uglavnom tajnim kanalima, pošiljke se ugovaraju telefonom, preko poznanika ali i društvenih mreža.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track