KRAGUJEVAC: Grejanje slabije jer kradu aluminijumsku izolaciju s toplovoda
Foto: Aleksandar Jovanović

Metal prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina

KRAGUJEVAC: Grejanje slabije jer kradu aluminijumsku izolaciju s toplovoda

Srbija -

KRAGUJEVAC - Kragujevački distributer daljinskog grejanja "Energetika" suočava se poslednjih godina sa krađama aluminijumske izolacije na toplovodima koju počinioci prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

Direktor održavanja Mihajlo Pavlović je rekao da su u pitanju krađe velikih razmera, a "Energetika" iz finansijskih razloga nije u mogućnosti u potpunosti sve da sanira.

foto: Aleksandar Jovanović

Prema njegovim rečima, ukradena je aluminijumska izolacija na toplovodima u dužini od oko 600 metara, na potezu od fabrike "Zastava kamioni" ka centru grada, duž Lepenice i kod Osnovne škole "Militin i Draginja Todorović". Odneta je i izolacija sa toplovoda koji vodi od vojne fabrike ka naselju Erdoglija.

foto: Dragan Kadić

Pavlović je rekao da se aluminijumska izolacija krade sa svih toplovoda koji su na javnom mestu i dostupni, jer nema obezbeđenja. Lopovi skidaju zaštitne obruče pa onda aluminijum, a vunu za izolaciju bacaju.

"Na mestima gde su ogoljeni toplovodi značajno se gubi energija i slabije je grejanje" rekao je Pavlović.

foto: Aleksandar Jovanović

On je naveo da je "Energetika" u mogućnosti da pred novu grejnu sezonu obnovi izolaciju samo kod škole "Milutin i Draginja Todorović" u dužini od 22 metra, što će koštati oko 50.000 dinara uz dodatne troškove ugradnje.

Sve krađe aluminijumske izolacije "Energetika" prijavljuje policiji u Kragujevcu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track