(FOTO) RODITELJI BRANE UČITELJICU U VRANJU: Prete ispisom dece iz OŠ ako bude zamenjena drugom
Foto: Kurir/T.Stamenković

protest

(FOTO) RODITELJI BRANE UČITELJICU U VRANJU: Prete ispisom dece iz OŠ ako bude zamenjena drugom

Srbija -

Roditelji učenika odeljenja I/1 OŠ “Svetozar Marković” u Vranju spremni su da decu ispišu iz te obrazovne ustanove. Oni ne pristaju da učiteljica kod koje su njihova deca upisana i sa kojom su krenula u prvi razred bude zamenjena drugom učiteljicom, nakon mesec dana rada. Roditelje su se pobunili, potpisali peticiju i obratili se zameniku gradonačelnika Vranja Nenadu Antiću.

Prema njegovim rečima čitava priča je političke prirode.

“Roditelji su se pobunili protiv izbora nove učiteljice napisali su peticiju podneli prigovor nadležnom prosvetnom inspektoru I negoduju ne žele da njihova deca koja su se navikla na rad sa prethodnom učiteljicom, da im sad dolazi nova učiteljica. Cela priča je političke prirode, čovek koji ima politički uticaj u toj školi traži zamenu te učiteljice novom učiteljicom i u tome je suština”, kaže Antić i dodaje: “U pomenutoj školi sproveden je konkurs i koliko sam shvatio nije odrađeno sve po zakonu ima nekih formalnih, pravnih i materijalnih nedostataka, a da li zaista ima ne znam, nisam nadležan to će utvrditi prosvetni inspektor”.

Nenad Antić, foto: Kurir/T.Stamenković

Antić kaže da je primio roditelje 22 prvaka odeljenja I/1 OŠ “Svetozar Marković”, potpisnike peticije. Među prvacima u tom odeljenju su i dva Avganistanca koja pohađaju pomenutu školu .

“Svi roditelji su pri stavu da ne žele promenu učiteljice koju bi zamenila nova. Primio sam roditelje kao građene, ali malo šta mogu tu da učinim jednostavno zavisi šta će odlučiti prosvetni inspektor, nakon toga je na potezu direktorka te škole i na kraju roditelji mogu da se obrate I nadležnom ministarstvu”, objašnjava Antić.

Sastanak roditelja i Antića, foto: Kurir/T.Stamenković

Deca su kako se saznaje upisana kod učiteljice Marije Kostić koja je preuzela odeljenje od prethodne učiteljice koja sada obavlja funkciju direktora OŠ “Dositej Obradović”. Učiteljica Kostić je zaposlena na određeno vreme, kao zamena Aleksandri Manić, aktuelnoj direktorki OŠ “Dositej Obradović“ i supruzi Dejana Manića, lidera Jedinstvene Srbije u Vranju.

Roditelji su zadovoljni radom učiteljice Marije Kostić koja kako kažu važi za jednu od najboljih učiteljica u školi. Odeljenje koje je izvela od prvog do četvrtog razreda proglašeno je za najbolje i za roditelje je neshvatljivo da najbolja učiteljica koja je to dokazala svojim radom mora da se menja. Zoran Đuriček, jedan od roditelja, kaže da oni nemaju ništa protiv nove učiteljice, ali da su zadovoljni radom dosadašnje učiteljice Marije Kostić.

“Deca izuzetno pate trenutno za njom nisu zadovoljna da se promeni učiteljica kao i mi roditelji”, kaže Đuriček.Roditelj Slađan Mihajlović kaže da niko nije nagovestio da će doći do svegaovoga, niti da je učiteljica na zameni i da je bukvalno manipulisano sa njima.“Nama nije bitno ime Marija, ili Jelena ili bilo ko. Mi samo želimo da učiteljica koja je krenula da uči našu decu to nastavi, da ih izvede do četvrtog razreda”, kaže Mihajlović.“Nije logično da se vrši zamena zamene”, napominje na kraju zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić .

(Kurir.rs/T. Stamenković)

Foto T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track