LIKOVNA RADIONICA U VRANJU: Migrantkinje izuzetni talenti, spremaju izložbu
Foto: T. Stamenković

LIKOVNA RADIONICA U VRANJU: Migrantkinje izuzetni talenti, spremaju izložbu

Srbija -

Polaznice Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju su i talentovane devojčice iz Avganistana koje su smeštene u Prihvatnom centru u Motelu Vranje. Njih pet od oktobra pohađa Likovnu radionicu pokazujući izuzetan talenat za umetnost.

“One su odlično prihvaćene reč je o devojčicama iz Avganistana, bile su četiri, a sada nam se pridružila i peta. Čini mi se da će taj broj i dalje da raste. Ono što njih zanima to je figurativna umetnost, jer one u svojoj kulturi to nemaju, obično su radile arabesku, ili šaru. Mi smo krenuli od nekih osnova i sada rade po modelima, znači crtaju gipsane figure i mnogo se raduju. Jako sam zadovoljna, dve od njih su izuzetni talenti, ostale takođe imaju veliki potencijal. Raduje me ta njihova jaka volja, želja i posvećenost “ , kaže Vesna Marinković Stanković, voditeljka Likovne radionice.

foto: T. Stamenković

Ona napominje da su devojčice sjajno prihvaćene od strane svih polaznika Likovne radionice.

“Jako su otvorene devojčice, one imaju petnaest i šesnaest godina i vrlo dobro komuniciraju sa svom decom polaznicima Likovne radionice . Saradnja je tek počela i ona će se nastaviti. Radi se o izložbi polaznika Likovne radionice koja će biti u decembru, a na kojoj će učestvovati i devojčice iz Avganistana”, ističe za Kurir voditeljka Likovne radionice Vesna Marinković Stanković.

Na osnovu preporuke saradnika iz niške NVO „Indigo“, ove šesnaestogodišnjakinje su postale polaznice Likovne radionice u Vranju. Vesna Marinković Stanković, voditeljka radionice kaže da su mlade Avganistanke oduševljene što mogu svoje slobodno vreme da provedu u radionici. “Vole da komuniciraju i sarađuju u radu i sa ostalim polaznicima” , kaže na kraju Marinković Stanković.

foto: T. Stamenković

T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track