ZA BEČ 550 STUDENATA: Palma poveo akademce u prestonicu Austrije!
Foto: Zorana Jevtić

ODRŽAO OBEĆANJE

ZA BEČ 550 STUDENATA: Palma poveo akademce u prestonicu Austrije!

Srbija -

U organizaciji Skupštine grada Jagodine večeras je 550 studenata otputovalo za Beč gde će biti do 2.novembra.

Pre polazak pozdravila ih je zamenica gradonačelnika Jagodine Snežana Vukašinović, a studente, koji su iz 38 opština i gradova, predvodi predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.

Sa studentima je otputovalo i 50 medicinskih radnika Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini, grupa privrednika i političara.

"Ovo je sedma godina kako vodimo studente u Beč, u organizaciji Skupštine grada", rekao je nedavno Marković.

Pored Univerziteta u Beču, najveći na nemačkom govornom području, sa oko 200.000 studenata, studenti iz Jagodine, posetiće i druge prosvetne i kulturne institucije glavnog grada Austrije.

Upoznaće se sa načinom studiranja u Beču a u slobodno vreme posetiće palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg i druge znamenitosti.

Za ovo putovanje, istakao je Marković, Skupština grada neće potrošiti ni dinar iz budžeta, sve troškove snose donatori, "kojim se veoma zahvaljujem".

Medicinari će posetiti jednu kliniku u Beču, a među privrednicima je i vlasnik Fabarike aviona koja će oko 10. novembra biti otvorena u Jagodini, objasnio je Marković.

"Politička delegacija, na čijem sam čelu ja, imaće prijem kod zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa, koji je i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, koju je na parlamentarnim izborima ovog meseca podržala Jedinstvena Srbija", dodao je on.

On je istakao, da očekuje i sastanak sa liderom Slobodarske partije Hjancom Kristijanom Štraheom.

Skupština grada Jagodine, od 2010. godine, organizije putovanje studenata u Beč i do sada ih je u Beču na ovakvim studijskim putovanjima bilo oko 3.700.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track