ŠANSA ZA STUDENTE IZ ŠAPCA: Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom
Foto: Promo

ŠANSA ZA STUDENTE IZ ŠAPCA: Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom

Srbija -

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić potpisali su danas Sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u Šapcu.

Ekonomski fakultet je Biblioteci šabačkoj uručio i donaciju stručnih knjiga, a Sporazum o donaciji potpisala je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.

foto: Promo
foto: Promo

Gradonačelnik Nebojša Zelenović zahvalio se dekanu Ekonomskog fakulteta na prilici za saradnju.

-U vremenu velikog broja lažnih diploma jako je važno da naglasimo značaj kvalitetnog obrazovanja i kvalitetnih institucija. Jedna od njih svakako je Ekonomski fakultet. Grada Šabac ima dobru saradnju i sa drugim fakultetima iz Beograda koji su značajni za visoko obrazovanje mladih studenata. Zahvaljujemo se na prilici da potpišemo ovaj Sporazum koji će omogućiti mladima da u mestu u kojem žive steknu odgovarajuću praksu. Mi ćemo kao Grad insistirati da to bude u privatnom sektoru. To će omogućiti studentima perspektivniju budućnost u rodnom gradu jer veliki broj kompanija iz Šapca iskazuje potrebu za obrazovanim mladim ljudima, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.

foto: Promo

Dekan Branislav Boričić naglasio je značaj uloge Ekonomskog fakulteta u stvaranju kvalitetno obrazovanih stručnjaka.

-Iz Šapca dugi niz godina dobijamo odlične srednjoškolce, a uzvraćamo odličnim stručnjacima. U poplavi diploma sumnjivog fakulteta mogu da kažem da takve nisu i neće izlaziti sa Ekonomskog fakulteta. Siguran sam da će poslodavci iz Šapca naći kvalitetne kadrove u studentima našeg fakulteta, kazao je dekan Boričić.

Blizu 200 studenata iz Šapca trenutno studira na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Dve trećine upisalo Fakultet je nakon završene Ekonomsko-trgovinske škole, a jedna trećina posle Gimnazije. Više od 2000 Šapčana diplomiralo je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

(Promo Tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track