Najnovije vesti

SA PRVIM SNEGOM NA GOLIJI STRAHUJU OD ZVERI: Vukovi se spustili u sela, napadaju i kolju u sred dana
Foto: Profimedia

stada u opasnosti

SA PRVIM SNEGOM NA GOLIJI STRAHUJU OD ZVERI: Vukovi se spustili u sela, napadaju i kolju u sred dana

Srbija

IVANJICA - Sa prvim snegom u sela na Goliji spustili su se vukovi sejući strah i koljući stoku.

foto: Profimedia

Naime, u domaćinstvu Nenada Dragojlovića u selu Koritnik vukovi su došli do pred samu kuću i zaklali jednu ovcu, dok je druga ranjena, rekao je za Glas zapadne Srbije veterinar Mikan Vasiljević koji je došao da pokuša da spasi ranjenu ovcu. U porodci Dragojlović su zaprepašćeni da su vukovi napali usred dana.

Prema rečima domaćina Nenada, dva vuka su oko 10.30 napali ovce koje su bile u ogradi uz samu kuću.

"Nismo mogli da ih odbranimo, a da pucamo ne smemo jer su vukovi zakonom zaštićeni", kaže on.

foto: Profimedia

Dragojlović ističe da ovo nije prvi put da im vukovi napadaju stado, prošle godine su su im odneli pet jagnjadi, a prvom komšiji troje.

Nenad kaže da ima 38 ovaca i da strepi šta će sa njima biti jer su toliko uplašene da kad im priđe da donese hranu beže i skaču kao da ga prvi put vide.

"Meni je uzgoj ovaca jedini izvor prihoda od toga školujem troje dece, ako se ovako nastavi ne znam šta ću da radim. Vukovi su zakonom zaštićeni, ruke su nam vezane", kaže on.

Dragojlović je kaže obavestio nadležnu inspekciju u opštini Ivanjica i veterinarsku službu koji su brzo izašli na teren.

foto: Youtube Printscreen

Iz veterinarske službe upozoravaju sve stočare u golijskim selima da povedu računa o svojim stadima, jer je vrlo moguće da vukovi napadnu ponovo.

Inače, ovo je drugi napad vukova na ovce, jer su pre dva dana u neposrednoj blizini Dragojlovića u susednom domaćinstvu vukovi već pričinili štetu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...