SLOBODAN DIGAO POŽAREVAC NA NOGE: Na Fejsbuku sakupljaju pare da sugrađanki otplate dug i spasu kuću od izvršitelja! Izgubila je posao i nema od čega da plati
Foto: Printscreen YouTube

Trenutno je na računu 200.000 dinara

SLOBODAN DIGAO POŽAREVAC NA NOGE: Na Fejsbuku sakupljaju pare da sugrađanki otplate dug i spasu kuću od izvršitelja! Izgubila je posao i nema od čega da plati

Srbija -

SMEDEREVO - Grupa Požarevljana, članova Fejsbuk grupe "Požarevac", okupljena oko sugrađanina Slobodana Vasića, pokrenula je inicijativu prikupljanja novca kojim bi isplatili dug sugrađanki i tako sprečili da joj se u postupku izvršenja proda kuća.

Žena je ostala dužna banci blizu 300.000 dinara sa zateznom kamatom na ime kredita koji nije isplatila.

Sa dodatnim troškovima, dug je nešto ispod 400.000 dinara.

foto: Youtube Printscreen

U izvršnom postupku za namirenje duga odredjena je prodaja nepokretnosti, odnosno kuće od 41,8 kvadrata u Metohijskoj ulici.

Požarevljanka izgubila posao pre sticanja prava na starosnu penziju, čime je ostala i bez stalnih primanja.

Novac se prikuplja direktnim uplatama, ali i aukcijama u kojima članovi FB grupe međusobno licitiraju i otkupljuju ponudjene stvari.

Stranicu "Požarevac" je na FB pokrenula Milada Stojković koja se odselila u Ameriku, a sada ova grupa ima 13.500 članova.

Akciji se priključilo više desetina građana, inicijatori su uspeli da animiraju i preduzetnike, preduzeća, udruženja i ustanove Požarevca i okoline da deo prihoda od usluga preusmere na račun za otplatu duga.

Pored prikupljanja novca, objavljen je i apel za ponudu zaposlenja, kako bi se ženi omogućilo da ostvari stabilna primanja do odlaska u starosnu penziju. Trenutno je na računu 200.000 dinara.

(Kurir.rs/Beta/Radio Bum 93/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PRUŽI RUKU: Kako sam našim sugrađanima vratila osmeh na lice?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track