BUGARI HRLE U NIŠ: Svi hoteli i kafane rasprodati, za doček više od 3.000 turista
Foto: JP Parking servis Niš

dolaze zbog hrane, muzike i dozvoljenog pušenja

BUGARI HRLE U NIŠ: Svi hoteli i kafane rasprodati, za doček više od 3.000 turista

Srbija -

NIŠ - Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih - verovatno oko 70 odsto biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prema Parlićevim rečima svi niški hoteli su rasprodati, a još po koje mesto može da se pronadje u nekom od manjih hostela i prenoćišta. Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta za doček Nove godine u kafanama.

foto: JP Parking servis Niš

"Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, imaćemo za doček Nove godine i dosta gostiju iz Grčke", rekao je Parlić.

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, a potom i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

"Bugari su prvenstveno oduševljeni našom kuhinjom. Kažu da je hrana veoma ukusna a jeftinija nego kod njih", kazao je Stanković.

foto: JP Parking servis Niš

On je rekao da se cena dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nije menjala poslednje tri-četiri godine i iznosi između 40 i 60 evra po osobi.

Cena smeštaja u Nišu nije se menjala poslednjih par godina i jeftinija je u odnosu na Beograd za oko 40 odsto. Smeštaj koji u Beogradu košta 70 evra, u Nišu košta 50 evra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: JP Parking servis Niš)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Doleteo na parking, ali bukvalno! Najbizarnija nesreća snimljena u Bugarskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track