Najnovije vesti

(VIDEO) LESKOVAČKI SAOBRAĆAJCI HEROJI: Srđan i Vlada sprečili mladića da s mosta skoči u Veternicu!
Foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Ovo nije prvi podvig leskovačkih policajaca

(VIDEO) LESKOVAČKI SAOBRAĆAJCI HEROJI: Srđan i Vlada sprečili mladića da s mosta skoči u Veternicu!

Srbija
15:01h

LESKOVAC - Nismo se uplašili, samo smo osećali veliku odgovornost jer su sekunde odlučivale, pričaju saobraćajni policajci Srđan Jović i Vladimir Ilić iz Policijske uprave Leskovac, koji su sinoć sprečili tridesetogodišnjeg mladića da sa mosta u centru grada skoči u hladnu Veternicu.

Nemili događaj odigrao se oko 23.30 sati u Bulevaru oslobođenja pred nekoliko očevidaca, a policajci su tu slučajno naišli, patrolirajući u trećoj smeni u centralnom gradskom rejonu, piše Jugmedia.

„Bili smo u automobilu na kolovozu na suprotnoj strani kada smo spazili osobu koja je verovatno preskočila ogradu, držala se za nju i povremno okretala glavu prema vodi. Istoga momenta smo zaustavili saobraćaj, parkirali automobil do trotoara, polako izašli da ga ne uplašimo, a onda na metar do metar i po pokušali s njim da uspostavimo komunikaciju, pričajući sve što nema veze s njegovim postupukom. Nije reagovao. Kada se jednog momenta okrenuo prema reci u delić sekunde smo ga uhvatili i zajedno prebacili preko mosta, a potom pozvali interventnu policiju“, pričaju dvojica partnera sa dvadesetak godina radnog staža.

Ovi saobraćajni policajci su završili srednju školu u Sremskoj Kamenici i nisu kasnije imali obuke za postupanje prilikom pokušaj samoubistava. Najveći deo radnog vremena zaokupljeni su radarima, kontrolom saobraćaja, ali i kaznama, po običaju, pa ih zato pitamo kako su se snašli.

„Onaj ko je završio srednju školu u Kamenici, morao je da nauči i taj deo“, kažu u šali. „Prosto, u tom trenutku se ne razmišlja mnogo. Pravilo je zagovarati lice i pratiti mu reakcije, a presudno je brzo reagovanje kada mu na trenutak popusti pažnja. Ne, nije bilo stresa s naše strane. Nešto kasnije osetili smo ogromno zadovoljstvo što smo, po svemu sudeći, spasli čoveka jer je mogao da padne sa visine od od 10 metara na beton, mogao je da se utopi u reku, ko zna“, analiziraju policajci. Mladić je prebačen u Opštu bolnicu Leskovac. 

Ovo, inače, nije prvi podvig leskovačkih policajaca. Srđan Jović je pre nekoliko godina imao sličnu situaciju u Vlasotincu, na mostu ispod policijske stanice u toj varoši.

foto: Jugmedia/Milica Ivanović

„Tada sam skinuo sa mosta mladića koji je hteo da se baci u reku zbog ljubavnih jada, ali sam najpre uspeo da uspostavim komunikaciju sa njim. Sinoć sa mladićem iz Leskovca nismo uspeli da komuniciramo, nije progovorio ni jednu jedinu reč, samo je gledao u dve tačke, negde u daljinu i u reku“, objašnjava.

Sa komandirom Saobraćajne policije Bobanom Zdravkovićem

Januara 2013. godine, takođe saobraćajni policajac Mikica Đikić je na pružnom prelazu u blizini Štrkovog naselja spasao dečaka koji je hteo da se baci pod voz, a potom proglašen policajcem godine.

Postuhumno je herojem proglašen policijac Miroslav Stamenković iz Leskovca (25) koga su pljačkaši ubili dok je trčao za njima.

(Kurir.rs/Jugmedia/Milica Ivanović/Foto: Jugmedia/Milica Ivanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Samoubica visi na rubu mosta! Policajac u deliću sekunde povlači rizičan potez!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...