NOVI KODEKS PONAŠANJA U GRADSKOJ UPRAVI VRANJA: Usvojena pravila od oblačenja do odnosa službenika sa strankama
Foto: Tatjana Stamenković

pravilnik

NOVI KODEKS PONAŠANJA U GRADSKOJ UPRAVI VRANJA: Usvojena pravila od oblačenja do odnosa službenika sa strankama

Srbija -

Gradsko veće na 94. sednici kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić usvojilo je programe poslovanja javnih preduzeća sa finansijskim planovima za narednu godinu, ali i Kodeks ponašanja službenika i nameštenika.

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika prema rečima Zorice Jović, članice Gradskog veća usvojen je u skladu sa Zakonom o zaposlenima u lokalnoj samoupravi i njegovom primenom biće unapređeno ostvarivanje i zaštita prava i sloboda stranaka odnosno približiće se rad zaposlenih u lokalnoj administraciji.

Zorica Jović, foto: Tatjana Stamenković

"Ovaj dokument predstavlja koristan instrument za ocenu zakonitosti i pravilnosti postupanja službenika i nameštenika koji rade u Gradskoj upravi", naglasila je Zorica Jović.

Kodeks ponašanja će uskoro biti postavljen na zvaničnom gradskom sajtu i biće slobodan za preuzimanje. Za nepoštovanje pravila, ovim dokumentom su predviđene i sankcije.

Gradska uprava Vranje, foto: Tatjana Stamenković

Predviđena su i pravila oblačenja gradskih službenika, ali samo u načelu, dok će detalji biti precizirani nižim aktom koji tek treba da se donese.

Na 94. sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Akcionog plana za unapređenje baze podataka poreskih obveznika Lokalne poreske administracije u skladu sa projektom (RELOF) u koji su, pored Vranja, uključeni Knjaževac, Paraćin, Osečina, Sremska Mitrovica i Užice.

(Kurir.rs/T.S.)

Foto Tatjana Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Građani Srbije jedu pokvareno meso, suhomesnate i mlečne proizvode! Država svesno ne uništava neispravnu hranu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track