(FOTO) SVEČANOST U NIŠU, OTVOREN NOVI KLINIČKI CENTAR Vučić: Do juče je ovde bila beskorisna, tužna livada, a sada...
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić, Brnabićeva, Nikolić i ministri na otvaranju

(FOTO) SVEČANOST U NIŠU, OTVOREN NOVI KLINIČKI CENTAR Vučić: Do juče je ovde bila beskorisna, tužna livada, a sada...

Srbija -

NIŠ - U Nišu je danas otvoren novi Klinički centar, najmoderniji u našoj zemlji, koji će se prostirati na 45.000 kvadratnih metara.

foto: Printscreen

Otvaranju niškog kliničkog centra prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri u vladi, gde im je rukovodstvo klinike predstavilo novu opremu i kompletne kapacitete sa kojima KC raspolaže.

foto: Tanjug/Rade Prelić
foto: Kurir

Prisutan je i bivši predsednik Tomislav Nikolić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je u obraćanju nakon obilaska ustanove istakao da je srećan i ponosan što su radovi okončani i što Srbija može da se podiči najmodernijim Kliničkim centrom.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Dobili smo budućnost u zdravlju, koje jeste i mora biti najveća vrednost ove zemlje. Do juče je na ovom mestu bila jedna beskorisna i tužna livada, a vidite sada. Sve što smo započeli, doveli smo i do kraja i ponosan sam što danas stojim ovde pred vama u carskom Nišu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Ovde ta zdrava, radna, vredna i uporna Srbija stvara mogućnosti za ceo jug Srbije, sve ono što pojedinac može da učini za svoju zemlju. Već na proleće krenućemo da gradimo kliničke centre u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu", istakao je on.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da se polako uvodi red u državu i najavila da predstoji i završetak Kliničnog centra Srbije u Beogradu.

foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

"Razmišljala sam u prethodna dva dana o tome šta u stvari može da opiše šta je uradila najbolje vlada sa predsednickokm Aleksandrom Vučićem i šta mi nastavljamo. Najiskrenije i najbolje je definisati to - da polako uvodimo red u državu, korak po korak, malo po malo , svaki dan. Ovo je još jedan veliki primer kako to radimo, ogroman stvar posle 47 godina završiti Kilinički centar", naglasila je Brnabić.

foto: Printscreen

Ona je rekla da će biti tako nastavljeno i ubuduće i da je sledeći projekat koji treba završiti - Klinički centar Srbije, kao i Klinički centar Vojvodine, kao i završetak koridora 10 i nastavak koridora 11, kao i njihovo povezivanje autoputem između Pojata i Preljine.

U obnovu i izgradnju ove zdravstvene ustanove, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra.

foto: Printscreen

Prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine.

foto: Kurir

Otvaranje tog centra rezultat je mera Vlade Srbije na unapređenju zdravstvenog sistema.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, opremanje i modernizacija svih zdravstvenih ustanova, su među prioritetima Vlade, u cilju poboljšanja rada i brige o pacijentima, navodi se u saopštenju.

foto: Kurir

"Prvi pacijenti biće primljeni do kraja godine", rekao je direktor vladine Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

foto: Kurir

U obnovu i izgradnju Kliničkog centra, koji će se prostirati na oko 45.000 kvadrata, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra. Radovi su započeli 2013. godine, odnosno te godine je, kako kaže Blagojević, niški klinički centar nastavio da se gradi.

foto: Kurir

Izgradnja Kliničkog centra je počela 1970. godine, a tada su započeli radovi na izgradnji 14.000 kvadratnih metara, koji su obustavljeni krajem sedamdesetih godina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: NANA - PONOVO MESTO KRIMINALNIH OBRAČUNA! Mlađi muškarac ubijen, drugi teško ranjen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track