Obeležen Dan opštine Svilajnac

Obeležen Dan opštine Svilajnac

Srbija -
Na svečanoj sednici predsednik opštine Predrag Milanović uručio je zahvalinice istaknutim pojedincima i organizacijama opštine

SVILAJNAC - Svečanom sednicom skupštine opštine Svilajnac i otvaranjem rekonstruisane ulice i trga danas je obeležen dan te opštine.

Na svečanoj sednici predsednik opštine Predrag Milanović uručio je zahvalinice istaknutim pojedincima i organizacijama opštine.

Zahvalnice su dodeljene Resavskoj biblioteci, balkanskom prvaku u karateu Miljani Stojanović, doktoru veterine Vladanu Rajkoviću, poljoprivrednicima Markosu Đurđeviću, Dragiši Nikoliću i Draganu Milojeviću, dobitnicima priznanja u oblasti govedarstva na ovogodišnjem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Plaketa opštine Svilajnac pripala je direktoru Jedinice za upravljanje projektom, istraživanje i razvoj Republike Srbije Darku Đukiću.

Svečanoj sednici su prisustvovali i zamenik šefa misije japanske ambasade u Srbiji Kazuaki Kameda, državni sekretar u ministarstvu finansija Goran Radosavljević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, kao i predstavnici Vojske Srbije, policije i predsednici nekoliko okolnih opština.

Kako je saopšteno iz Informativne službe opštine, radove na rekonstrukciji ulice Stevana Sinđelića i Trga Mare Resavkinje, sa 93 miliona dinara, finansirali su Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i opština Svilajnac.

Dužina nove saobraćajnice je 1.300 metara, sa kišnom kanalizacijom od 1.100 metara, a napravljeno je i 80 novih parking mesta.

Na trgu je urađeno zelenilo, pešačke staze i javna rasveta sa led sijalicama, kao i trotoari sa granitnim slojem površine 5.100 metara.

Dan opštine Svilajanac, 29. jun, obeleževa se jer je na današnji dan 1866. godine Svilajnac proglašen za varošicu, ukazom koji je potpisao knez Mihailo Obrenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja