SA TV EKRANA NA DRŽAVNU DUŽNOST: Dragana Sotirovski preuzela funkciju načelnice Nišavskog okruga
Foto: Beta/Saša Đorđević

Imenovanje Vlade Srbije

SA TV EKRANA NA DRŽAVNU DUŽNOST: Dragana Sotirovski preuzela funkciju načelnice Nišavskog okruga

Srbija -

NIŠ - Doskorašnja šefica dopisništva javnog servisa u Nišu Dragana Sotirovski preuzela je danas dužnost načelnice Nišavskog upravnog okruga.

Sotirovski je na ovu funkciju, na kojoj se prethodnih devet godina nalazio Aleksandar Cvetković, imenovala Vlada Srbije. Ona je na primopredaji dužnosti izjavila da će jedan od izazova na novom poslu biti da dokaže da neko može da napravi uspeh i kada živi u malom mestu.

"Ukoliko sam kao novinar izdobijala toliko nagrada i pokazala da neko iz ovog mesta može da bude poznat i u Subotici i u Preševu, verujem da mogu i sa mesta načelnika da pokažem da Nišavski okrug može biti uticajan", rekla je Sotirovski.

foto: Beta/Saša Đorđević

Ona je kazala da je pre dva dana počela da radi u okrugu i da je krenula od najbanalnijih stvari. "Krenula sam od nabavke državnih obeležja - grba i dve zastave. Takođe sam naložila da se postave zastave u holu i da se državna zastava premesti sa trećeg na prvi sprat kako bi neko ko dolazi u okrug znao gde se on nalazi", rekla je Sotirovski.

Prema njenim rečima, Nišavski okrug i predsednici lokalnih samouprava treba da koordiniraju svoje aktivnosti prema državi kako bi pomogli da se jug Srbije izvuče kruga nerazvijenih.

Sotirovski je najavila da će naknadno odrediti dan kada će vrata njene kancelarije biti otvorena za sve građane i kada će oni moći da iznesu svoje sugestije, probleme i preglede.

Dosadašnji načelnik Nišavskog upravnog okruga, stomatolog Aleksandar Cvetković, karijeru će nastaviti u Ministarstvu spoljnih poslova kao savetnik ministra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Saša Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track