UZBUNA U LESKOVCU, POLICIJA BLOKIRA DEO GRADA: Na Železničkoj stanici otkrivena pirotehnika sa suzavcem!
Foto: Profimedia

anonimna dojava

UZBUNA U LESKOVCU, POLICIJA BLOKIRA DEO GRADA: Na Železničkoj stanici otkrivena pirotehnika sa suzavcem!

Srbija -

LESKOVAC - Nakon anonimne dojave da je pored pruge na Železničkoj stanici u Leskovcu, u blizini podvožnjaka u centru grada, primećena eksplozivna naprava policija je blokirala ovaj deo grada.

Njeni pripadnici su ustanovili da se radi o pirotehničkoj napravi napunjenoj suzavcem. Policiji je ovaj slučaj prijavljen telefonom oko 16 časova, a muškarac koji je to učinio nije želeo da se predstavi.

Odmah su preduzete sve neophodne mere da se zaštiti bezbednost građana, a nešto više od pola sata kasnije je bilo jasno da se radi o pirotehnici kakvu uglavnom koriste navijači na utakmicama. Pretpostavlja se da su "hemijsku bombu" napunjenu suzavcem ostavili upravo oni kada su se vozom vraćali sa neke od utakmica. Radi se o napravi koja, kako je rečeno, prilikom eksplozije oslobađa praškasti suzavac. Izaziva peckanje očiju, kašalj, otežano disanje, ali nije opasna po život. Međutim, u slučaju da se njome nestručno rukuje može da nanese teške telesne povrede. Policija je obavila uviđaj, a saobraćaj se ponovo odvija nesmetano.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track