PRIMITIVIZAM: Išli džipovima da seku badnjak pa uništili stazu Bajk parka na Fruškoj gori
Foto: 021.rs

sramota

PRIMITIVIZAM: Išli džipovima da seku badnjak pa uništili stazu Bajk parka na Fruškoj gori

Srbija -

Nakon seče badnjaka džipovima uništili stazu Bajk parka u Bukovcu Staze Bajk parka u Bukovcu tokom vikenda su razrovala dva džipa, koji su kroz park prošli nakon, prema svemu sudeći, bespravne seče hrasta u Nacionalnom parku Fruška gora.

Na fotografijama koje je na svojoj Fejsbuk stranici objavio Bajk park, mogu se videti dva džipa okićena badnjacima kako prelaze prepreke u parku koje su namenjene za ljubitelje ekstremnih sportova. Vozači džipova su svojim vozilima prolazili uzvišenja, kao i rampe, pritom ih oštetivši. "Ovih dana smo bili u prilici da budemo svedoci jednog nepoštovanja tuđeg truda i rada. Iako na tabli sa pravilima ponašanja u parku izričito stoji da je strogo zabranjena vožnja motornim vozilima po stazi namenjenoj za bicikle i mauntinbord, par 'džipadžija' je odlučilo da poseti i bajk park i uništi deo staze", stoji u objavi na Fejsbuk stranici ovog parka.

Jedan od osnivača Bajk parka Nikola Lukičić kaže za "Dnevnik" da oni imaju neograničeno pravo korišćenja tog zemljišta, koje su dobili od Mesne zajednice Bukovac, i o kome moraju da vode računa.

foto: 021.rs

"Nije velika materijalna šteta i nije stvar u tome, mi ćemo staze ponovo popraviti za vožnju, ali takvu bahatost nismo mogli da zamislimo. Svima je u interesu da park bude nešto na šta ćemo biti ponosni još dugo godina, i on je uvek bio i biće prostor otvorenog tipa na kome su svi dobrodošli kako bi se družili, provodili vreme u prirodi i usavršavali svoje biciklističke veštine", navodi Lukičić. O ovom Bajk parku, na kojem se održavaju i međunarodna takmičenja, vode računa entuzijasti koji od toga nemaju zaradu, iako u njega ulažu dosta vremena.

(Kurir.rs/021.rs, Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track