Najnovije vesti

VELIKO SRCE KRAGUJEVAČKIH SAOBRAĆAJACA: Devojku odvezli za Beograd na transplantaciju, lekari ih dočekali aplauzom!
Foto: Kurir/Dragomir Alemić

Naklon

VELIKO SRCE KRAGUJEVAČKIH SAOBRAĆAJACA: Devojku odvezli za Beograd na transplantaciju, lekari ih dočekali aplauzom!

Srbija
14:49h

Nakon drame koja se odigrala u mestu Kozujevo, pripadnici saobraćajne policije iz Kragujevca, Nenad Matić, Boban Bubanja i Dušan Rašić, službenim vozilom odvezli su devojku Tinu Milenković (31) iz Guberevca na transplataciju bubrega u Beograd.

foto: Kurir/Dragomir Alemić

Naime, sa Klinike za urologiju u Resavskoj ulici u Beogradu javili su da je obezbeđen organ teško bolesnoj devojci, pošto je jedan od donora preminuo i ona je sa ocem krenula put Beograda. Do ove ustanove moralo se stići u najkraćem mogućem roku.

"Prilikom kontrole ustanovljeno je da otac devojke, koji je spremao slavu, vozio pod uticajem alkohola. Srećom, bili su tu razumni i snalažljivi policajci koji su odmah pozvali svog šefa i bez razmišljanja seli u službeni džip i odvezli devojku za Beograd", priča nam jedan od komšija koji tvrdi da je nalog za prevoz devojke dao Boban Bubanja, zamenik načelnika saobraćajne policije. Policijskim džipom po vejavici devojka je prebačena do klinike.

foto: Kurir/Dragomir Alemić

Operacija presađivanja bubrega urađena je uspešno. Zanimljivo je da su doktori na Klinici za urologiju kada su čuli kako je i pod kojim okolnostima došlo do transporta pacijenta - aplaudirali.

"Otac devojke krenuo je na put za Beograd zato što nikoga nije mogao da nađe u sred noći da odveze do Beograda. I pored rizika da bi spasao dete krenuo je na put. Ovakve stvari se ne dešavaju svakodnevno. Svaka im čast", priča nam komšija Milenkovićevih.

Otac devojke: Svaka im čast, spasli su mi dete!

"Svaka čast tim ljudima koji su se zadesili kada je bila saobraćajna kontrola. Nisam imao kud. Pozvali su nas posle 11 sati uveče, spremao sam slavu, malo se popilo Tražio sam nekog da me odveze do Beograda ali nikoga nije bilo u selu. Krenuo sam uz Božju pomoć", priča nam Jovica Milenković iz Guberevca, otac Tine koju su saobraćajni policajci iz Kragujevca prevezli na Kliniku za urologiju u Beogradu, gde joj je presađen bubreg.

Prema Jovičinim rečima Tina se oseća dobro, operacija je uspešno obavljena. On kaže da su saobraćajni policajci Nenad Matić i Dušan Rašić iz Kragujevca, odmah reagovali da nisu ni sekundu razmišljali.

"Pozvali su svog šefa Bobana Bubanju i on im je rekao da odmah krenu džipom. Hvala im do neba", kaže Milenkovic.

(Kurir.rs/Dragomir Alemić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...