(VIDEO) GORAN PEGLA NAJBOLJE: Izabran šampion pirotske peglane kobasice
Foto: Youtube Printscreen

pIROTski delikates za uživanje

(VIDEO) GORAN PEGLA NAJBOLJE: Izabran šampion pirotske peglane kobasice

Srbija -

PIROT - Goran Panić iz ekipe "Murdža", pobednik je Šestog sajma pirotske peglane kobasice koji se danas i sutra održava u Pirotu i privukao je posetioce iz zemlje i inostranstva.

Drugo mesto pripalo je Dejanu Đorđeviću iz ekipe "Zlatna potkovica D/N", a treće Mlanu Saviću iz ekipe "M/M". Goran Panić na Sajmu učestuje od osnivanja, a peglanu kobasicu pravi desetak godina. Drugoplasirani Đorđević je rekao da i njegova ekipa učestvuje od početka Sajma i da su uvek bili među prvih deset.

"Nijanse odlučuju ko će biti prvi, a ko deseti. Bitno je da se nastavlja tradicija proizvodnje peglane kobasice koja je najzdraviji proizvod od mesa, zato što nema konzervansa i suši se na vazduhu", rekao je Đorđević, dodavši da nameravaju da registruju svoju proizvodnju.

Milan Savić je zadovoljan osvojenim trećim mestom "jer nastavljamo porodičnu tradiciju. Vredeo je sav trud koji smo u porodici uložili, a pre tri godine sam takođe dobio nagradu za treće mesto".

Predsednik žirija Branislav Zlatković je rekao da su imali težak zadatak jer su "sve kobasice bile na zavidnom nivou kvaliteta. Ovo je delikates koji se proizvodi za uživanje", dodao je on.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Meda bi kobaju, a nema ništa ni protiv piva! Zverka se okomila na roštilj i neće da ode!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track