Najnovije vesti

OVO JE MILETA IZ ČAČKA, PRVI LICENCIRANI SAMOSTALNI DETEKTIV U ZAPADNOJ SRBIJI: Kocka, pretnje, krađe, preljube, evo za šta ga sve unajmljuju!
Foto: Youtube Printscreen

Položio stručni ispit i dobio legitimaciju

OVO JE MILETA IZ ČAČKA, PRVI LICENCIRANI SAMOSTALNI DETEKTIV U ZAPADNOJ SRBIJI: Kocka, pretnje, krađe, preljube, evo za šta ga sve unajmljuju!

Srbija

ČAČAK - Mileta Petrović prvi je licencirani samostalni detektiv na području Moravičkog, Zlatiborskog i Mačvanskog okruga.

On je osnovao detektivsko istražnu agenciju u rodnom gradu. Shodno Zakonu o detektivskoj delatnosti kojim je regulisano ovo zanimanje, pored obaveznog visokog obrazovanja potrebno je položiti stručni ispit.

Pored izdate licence za rad, od MUP-a Srbije, u oktobru 2017 godine, Petroviću je izdata službena legitimacija pod rednim brojem 12, što bi značilo da u celoj Republici Srbiji postoji tek desetak privatnih detektiva koji poseduju dozvolu za rad i koji su registrovani u APR, odnosno učlanjeni u Privrednoj komori Srbije u "Opštem udruženju detektiva Srbije".

foto: Youtube Printscreen

Prema reima Petrovića bezbednosne usluge koje privatni detektiv u Srbiji može pružati klijentima-korisncima usluga, u suštini znače diskretno i stručno prikupljanje, obradu i dostavljanje traženih informacija, vodeći računa o poštovanju niza Zakona i propisa koji imaju veze sa ovom delatnošću.

„Zainteresovanim klijentima može pružati usluge potrage za ukradenim predmetima ili nestalim licima, rešavanje složenih porodičnih problema narkomanija, kockanje, preljube, zatim usluge otkrivanja lica koja anonimno i protivpravno prete klijentu, ili su prouzrokovala štetu klijentu, kao i sprovođenje detaljne provere solventnosti i uspešnosti poslovanja privrednih subjekata”, kaže Petrović.

On dodaje da detektiv može otkrivati lica koja izbegavaju krivično gonjenje, ali može prikupljati i dokaze za potrebe optuženih lica, tako da je izvesno da tek dolazi vreme aktivnije i veće potražnje građana za uslugama koje im profesionalno i sigurno, može pružiti Prvi privatni istažitelji u zapadnoj Srbiji.

Inače, Mileta Petrović iz Čačka, nekadašnji operativac MUP-a, dipl. kriminalista i dipl. pravnik, sa završenim specijalističkim studijama za kontraterorizam i org. kriminal, trenutno sprema odbranu Master diplomskog rada na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

(Kurir.rs/Glas zapadne Srbije/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) HEROJ ULICE! Ekspresno zastavljanje lopova koji je opljačkao dečaka!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...