U FEBRUARU ĆE SE PUCATI OKO VELIKOG GRADIŠTA: Vojska Srbije 10 dana drži gađanje kod Kusića
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

obuka vojnika

U FEBRUARU ĆE SE PUCATI OKO VELIKOG GRADIŠTA: Vojska Srbije 10 dana drži gađanje kod Kusića

Srbija -

Jedinice Vojske Srbije izvodiće gađanje iz pešadijskog naoružanja na strelištu "Peskovi" u rejonu sela Kusiće u opštini Veliko Gradište, zbog čega je zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi i stoke u tom kraju.

Kako se navodi u saopštenju, gađanje iz pešadijskog naoružanja obaviće se 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 22, 26. i 27. februara, a obuhvata i objekte: Kolarnica, Koševi, Ornice, Donji peskovi, Sadnice, Topolje.

Poligonski – strelišni prostor u kojem će se izvoditi gađanje biće obeležen crvenim zastavicama i tablicama s tekstom natpisom: ; "ne idi dalje – gađa se" i obezbeđen stražarima.

U navedenim danima zabranjen je boravak u označenom prostoru i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova opasno je po život.

Pri nailasku na takav projektil svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih projektila i njihovih delova.

Sve informacije o realizaciji gađanja mogu se dobiti u Komandi CO KoV u Požarevcu ili kod upravnika Strelišta u selu Kusiće. Kontakt telefon 012 666 976.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track