POŽAR U NIŠU: Pet porodica bez krova nad glavom
Foto: Filip Plavčić

POŽAR U NIŠU: Pet porodica bez krova nad glavom

Srbija -

Pet porodica ostalo je bez krova nad glavom zbog požara koji je u petak izbio u naselju „Stočni Trg“.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sprečene su ljudske žrtve ali je pričinjena ogromna materijalna šteta, jer je osim stambenih objekata potpuno uništeno i pokućstvo. Tridestak ljudi ostalo je bez osnovnih uslova za život, odeće ali i dokumentacije pa je upućen apel javnosti da im se pomogne kako bi bili privremeno zbrinuti dok ih se domovi ne obnove.

Igor Paunović, odbornik Gradske opštine Palilula prvi je obišao unesrećene ljude i obećao da će alarmirati nadležne službe kako bi bili zbrinuti u najskorijem roku.

Oni su smešteni kod komšija jer su njihove kuće potpuno neuslovne pa ih je potrebna hitna pomoć. Kontaktiraću Centar za socijalni rad i opštinu u kojoj sam odbornik kako bismo iz zbrinuli što pre s obzirom da je zima a oni nemaju kud. Takodje, uputio sam apel i preko društvenih mreža da svako ko ima višak nameštaja, odeće ili drugih stvari dostavi ovim ljudima jer oni sada nemaju baš ništa – saopštio je Paunović.

On je kazao da se još ne zna sa sigurnošću šta je izazvalo požar.

- Moguće je da su odgovorne preopterećene instalacije ili neispravna grejalica. Ono što se za sada zna je da se najpre zapalila jedna kuća te da se požar velikom brzinom proširio i na susedne s obzirom na to da su izgradjene jedna uz drugu. Prava je sreća da niko nije poginuo – kazao je Paunović.

D.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track