Ministarstvo poljoprivrede šalje stručnjake na Kosmet: Sa srpskim ratarima i malinarima o paketu pomoći
Foto: Shutterstock

Posle posete predsednika lapljem selu

Ministarstvo poljoprivrede šalje stručnjake na Kosmet: Sa srpskim ratarima i malinarima o paketu pomoći

Srbija -

BEOGRAD - Stručna delegacija Ministarstva poljoprivrede, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM, danas i sutra, 13. i 14. februara, boraviće na KiM, gde će razgovarati sa poljoprivrednicima i na terenu izvršiti procenu kako bi se napravio odgovarajući paket pomoći za srpsko stanovništvo.

Poseta KiM biće realizovana na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa KiM kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Lapljem Selu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

foto: Nebojša Mandić

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede će se u utorak sastati u Ranilugu sa poljoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša, a potom obići i istaknute poljoprivrednike u tom kraju.

U Štrpcu će se sastati sa poljoprivrednicima iz Štrpca i Gore, kao i sa malinarima. O problemima sa kojima se suočavaju razgovaraće i sa poljoprivrednim proizvođačima iz Novog Brda i Kamenice.

U sredu, 14. februara, delegacija u kojoj će biti i stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo, Beograd-Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, sastaće se sa poljoprivrednim proizvođačima Gračanice i Lapljeg Sela, a razgovaraće i sa potencijalnim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Velike Hoče, gde će posetiti i vinariju.

U Goraždevcu će se sastati sa poljoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track