DVE KINESKINJE ZAVEJANE NA TARI, DRHTALE OD STRAHA: Spasavali ih policajci, rendžeri i vatrogasci!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

krenule u obilazak

DVE KINESKINJE ZAVEJANE NA TARI, DRHTALE OD STRAHA: Spasavali ih policajci, rendžeri i vatrogasci!

Srbija -

Dve Kineskinje koje su kao turisti u sredu popodne krenule u obilazak planine Tare, spasene su noćas pošto su ostale zavejane na lokalnom putu Mitrovac na Tari - Banjska stena.

Kineskinje su u sredu popodne krenule od Mitrovca ka vidikovcu na Banjskoj steni, kada su se, u jednom trenutku, kola u kojima su bile zaglavila u snegu, u snežnoj mećavi koja je tokom popodneva besnela planinom.

Iz kola su, pošto su, srećom, njihovi mobilni telefoni bili u dometu, pozvale vodiča turističke grupe, on je alarmirao policiju, pa su iz pravca Bajine Bašte ka planini krenuli i policija i pripadnici Žandarmerije, vatrogasci, rendžeri Nacionalnog parka i nekolicina pripadnika Gorske službe spasavanja sa Zlatibora.

"Žene su nađenje na putu Mitrovac - Banjska stena oko 21 sat uveče, po mrklom mraku, njihova kola su bila zaglavljena u snegu, a žene su bile u vozilima, drhtale su od straha", kaže za Kurir jedan od učesnika akcije spasavanja.

Terenskim kolima kojima su stigli do zavejanih žena, spasioci su izvkli iz snega i vozilo Kineskinja a zatim ih propratili do Bajine Bašte.

Dve kineskinje su, inače, deo veće turističke grupe iz Kine, avonom su stigle u Beograd, a tu su iznajmile kola u želji da posete Nacionalni park Tara.

Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track