MINISTAR RUŽIĆ: Sevojno će dobiti Zavičajni muzej
Foto: Marina Lopičić

Biće izdvojeno od 10 do 12 miliona dinara

MINISTAR RUŽIĆ: Sevojno će dobiti Zavičajni muzej

Srbija -

SEVOJNO - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić obećao je da će njegovo ministarstvo podržati finansijski rekonstrukciju stare škole u Sevojnu, koja treba da se adaptira u Zavičajni muzej i galeriju.

Ružić je najavio da će Ministarstvo narednih dana raspisati konkurs za raspodelu sredstava i da očekuje da će Sevojno imati adekvatan projekat .

Namera Vlade Srbije je da u svakom kutku zemlje omogućimo život dostojan čoveka u 21. veku, rekao je Ružić.

"Zato želimo da u čitavoj državi razvijemo infrastrukturu do onog nivoa koji će biti zadovoljavajući kako bi krenuli u dalji proces decentralizacije i regionalizacije u cilju boljeg kvaliteta života građana", poručio je.

Ružić je podsetio da je Vlada Srbije namenila i sredstva za izgradnju sportske sale i proširenje kapaciteta predškolske ustanove u Sevojnu, kao i da će za Zavičajni muzej sigurno biti izdvojeno 10 do 12 miliona dinara.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da je izrada projektne dokumentacije za Zavičajni muzej u završnoj fazi i da se nada da će projekat biti realizovan u ovoj godini.

"Rekonstrukcija stare sevojničke škole, koja je godinama van funkcije, značajan je potencijal za razvoj kulture i društvenog života Sevojničana", rekao je Petković.

Ministar Ružić tokom boravka u Sevojnu obišao je i Valjaonicu aluminijuma i razgovarao s rukovodstvom Gradske opštine Sevojno i grada Užica.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO JE OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Ćerka bila na nasipu, dok joj je otac ubijao majku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track