Gradonačelnik kontroliše rad javnih preduzeća

Kruševac

Gradonačelnik kontroliše rad javnih preduzeća

Srbija -
Bratislav Gašić je na sastanku sa direktorima javnih preduzeća kazao da od njih očekuje "presek stanja" i informaciju o svim potraživanjima, odnosno obavezama prema dobavljačima, kreditnim linijama, pregled izvršenih i aktuelnih investicija i kompletan spisak zaposlenih sa datumom prijema u radni odnos

KRUŠEVAC - Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić (SNS) prvog radnog dana obavestio je direktore svih javnih preduzeća i ustanova u gradu da imaju rok od nedelju dana da dostave izveštaje o finansijskom poslovanju, najavljujući dolazak državne revizorske institucije.

On je na sastanku sa direktorima u gradskoj upravi kazao da od njih očekuje "presek stanja" i informaciju o svim potraživanjima, odnosno obavezama prema dobavljačima, kreditnim linijama, pregled izvršenih i aktuelnih investicija, kao i kompletan spisak zaposlenih sa datumom prijema u radni odnos.

"Sve obaveze koje ne budu prikazane, pašće vama na teret, jer je plan da uvedemo novu praksu - ništa ispod tepiha", rekao je Gašić.

Najavljujući dolazak državne revizorske institucije i budžetskog inspektora, Gašić je rekao da nova vlast želi građanima da pokaže u kakvom stanju su zatečena javna preduzeća. On je naveo da su samo u poslednjih sedam dana na adresu gradske uprave dospela potraživanja od 50 miliona dinara.

Novi gradonačelnik Kruševca priredio je jutros prijem za novinare u svojoj kući, posle čega je obišao zaposlene u gradskoj upravi najavljujući novi režim rada.

Već prvog radnog dana, Gašić je doneo više odluka. Jedna od njih je vraćanje izmeštene matične službe u gradsku upravu, dok je komunalnoj policiji naložio skidanje svih plakata ispred Kruševačkog pozorišta gde će se, kako je najavio, nalaziti fotografije svih glumaca koji su potekli iz tog grada.

Gašić je, odmah po izboru, na funkciju gradonačelnika objavio da će se odreći plate gradonačelnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track