MORBILE SE ŠIRE SRBIJOM: Zabranjene posete pacijentima u bolnicama u Užicu, Prijepolju i Priboju
Foto: Zoran Šaponjić

nesigurna epidemiološka situacija

MORBILE SE ŠIRE SRBIJOM: Zabranjene posete pacijentima u bolnicama u Užicu, Prijepolju i Priboju

Srbija -

Užice. - Zbog "nesigurne epidemiološke situacije vezane za morbile u Srbiji, kao i zbog porasta broja oboljenja sličnih gripu", od danas zabranjene su posete pacijentima u bolnicama u Užicu, Prijepolju i Priboju, saopšteno je jutros iz ZC Užice.

foto: Zoran Šaponjić

"Po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Užica, obzirom na nestabilnu epidemiološku situaciju respiratornih oboljenja i porast broja oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija na teritoriji Zlatiborskog okruga, kao i nesigurnu epidemiološku situaciju vezano za morbile u Srbiji, u Opštoj bolnici u Užicu, Opštoj bolnici Priboj i Opštoj bolnici Prijepolje, zabranjuju se posete pacijentima.Poseta pacijentima biće zabranjena do poboljšanja epidemiološke situacije", stoji u saopštenju ZC Užice.

Inače, po podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, na teritoriji Zlatiborskog okruga trenutno nema nema potvrđenih slučajeva oboljevanja od malih boginja. U proteklom periodu bilo je devet pacijanta kod kojih se sumnjalo da su oboleli od morbila, međutim te sumnje su posle laboratorijskih analiza odbačene. Trenutno je šest uzoraka na analizama u Institutu "Torlak", a rezultati će se znati u ponedeljak.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track