Nišlije preteruju u brizi jedni o drugima

Hitna pomoć

Nišlije preteruju u brizi jedni o drugima

Srbija -
Nišlije su u ovim vrelim danima solidarne i brinu jedni o drugima na javnim mestima. Ponekad se u tome pretera, pa smo tako imali slučaj da se mladić sagao da napiše poruku, a neko je odmah pozvao lekare jer je mislio da mu je pozlilo, ispričala je dr Draginja Manić

NIŠ - Načelnica operativne smene niške Hitne pomoći dr Draginja Manić rekla je da su Nišlije u ovim vrelim danima solidarne i da brinu jedni o drugima na javnim mestima.

"Ponekad se u tome pretera, pa smo tako imali slučaj da se mladić sagao da napiše poruku, a neko je odmah pozvao lekare jer je mislio da mu je pozlilo", ispričala je Manićeva.

Broj poziva sa javnih mesta čini od 15 do 30 odsto u odnosu na ukupna broj intervencija u ovim vrelim danima, kazala je ona.

Vršilac dužnosti niškog Kliničkog centra prof. dr Borisav Kamenov rekao je da je zbog vrućina kritična situacija u pojedinim prijemnim ambulantama gde nema klima uređaja.

"Posle stavljanja termo izolacije neki uređaji za rashlađivanje su nepovezani i ne rade. Ono što možemo da popravimo sami to radimo, ono što ne možemo dužni smo da raspišemo tender za koji nemamo obezbeđena sredstva", kazao je Kamenov.

"Problem su i one klinike gde su sobe prenatrpane, kao što je u određenim periodima slučaj sa hirurgijom", napomenuo je Kamenov, koji tvrdi da je situacija sa lekovima i medicinskim materijalom sada normalizovana.

Prema njegovim rečima, stanje je sada znatno bolje, ali se i sada mogu javiti problemi koje rukovodstvo nastoji da otkloni.

U niškoj Meteorološkoj oservatoriji je rečeno da je jučerašnja maksimalna temperatura u gradu iznosila 36 stepeni, a da su danas u podne izmerena 34 stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track