ZRENJANIN: Građani potpisuju onlajn peticiju protiv promene imena grada u PETROVGRAD
Foto: Beta/Miloš Miškov

Peticija se širi po internetu i društvenim mrežama

ZRENJANIN: Građani potpisuju onlajn peticiju protiv promene imena grada u PETROVGRAD

Srbija -

ZRENJANIN - Građani Zrenjanina organizovali su danas potpisivanje onlajn peticije protiv promene imena tog grada u Petrovgrad, koje je predložila lokalna samouprava.

Peticija se širi po internetu i društvenim mrežama, za sada ju je potpisalo oko 200 građana, a broj potpisnika raste.

Potpisivanje peticije da Zrenjanin ne menja ime u Petrovgad, odvija se na sajtu www.peticije24.com/da_ zrenjanin_ostane_zrenjanin.

U kratkom opisnom tekstu navodi se da je Grad Zrenjanin prosledio Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad, ali da gradjani to zapravo ne žele.

"Mislimo da Zrenjaninci to ne žele. Potpišite ovu peticiju, neka znaju koliko nas je", navodi se u tekstu peticije, a ovu incijativu već su ranije danas osudili pojedinci i nevladine organizacije iz tog grada.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je juče za N1 da je inicijativa prosledjena i da lokalna samouprava očekuje odgovor ministarstva, kako bi utvrdila procedure za promenu imena.

Zrenjanin inače nosi ime po narodnom heroju i organizatoru narodnog ustanka u Vojvodini Žarku Zrenjaninu, koji se borio protiv nacista.

(Kurir.rs/Beta/N1/Foto: Beta/Miloš Miškov)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track