POSLE STRAVIČNE NESREĆE: Popravka putnog prelaza u Vranjskoj Banji do 13. marta
Foto: Tatjana Stamenković

Oštećen u železničkoj nesreći 27. februara

POSLE STRAVIČNE NESREĆE: Popravka putnog prelaza u Vranjskoj Banji do 13. marta

Srbija -

BEOGRAD - Popravka putnog prelaza na ulazu u Vranjsku Banju, koji je oštećen u železničkoj nesreći 27. februara, trajaće do 13. marta, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Do tada će biti popravljena signalno-sigurnosna oprema za redovan rad prelaza, a nadležne službe učiniće maksimalne napore da posao bude što pre završen.

foto: T.S.

Mašinovođe i železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji saobraćaja na tom delu pruge upoznato je sa činjenicom na putni prelaz na ulasku u Vranjsku Banju ne radi.

Na ulazu u Vranjsku Banju 27. februara, u jedan sat posle ponoći, na ispravnom automatizovanom putnom prelazu obezbeđenom polubranicima, koji su u tom trenutku bili spušteni, teretni voz udario je putničko vozilo i tom prilikom su poginule dve osobe.

Svi učesnici u železničkom saobraćaju o tome su u skladu sa procedurama obavešteni pisanim putem.

foto: Tatjana Stamenković

Po železničkim pravilnicima, to znači da mašinovođe zaustavljaju železničku kompoziciju pre putnog prelaza, zvučnim signalom upozoravaju učesnike u saobraćaju, a tek kada se uvere da nema nikoga na putnom prelazu nastavljaju vožnju najmanjom dopuštenom brzinom.

Tek kada voz pređe putni prelaz, vožnju nastavlja propisanom brzinom.

Taj putni prelaz obezbeđen je i znacima drumske signalizacije (Andrejin krst, Stop) i Infrastrktura železnice Srbije podseća vozači da ih poštuju.

Infrastruktura železnice Srbije popravila je tu deonicu pruge i pustila je u saobraćaj 28. februara u večernjim satima.

Prilikom nesreće na putnom prelazu bilo je oštećeno oko 150 metara kontaktne mreže i 165 pragova, uništene ili oštećene tri skretnice, četiri elektropostavne sprave, pet elemenata za kontrolu voznih odseka, jedan signalni orman i teško je oštećen automatizovani putni prelaz.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tatjana Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track