VRANJE NIJE UGROŽENO: Uprkos povećanom vodostaju situacija pod kontrolom
Foto: T.S.

VRANJE NIJE UGROŽENO: Uprkos povećanom vodostaju situacija pod kontrolom

Srbija -

Vodostaj na Južnoj Moravi kod Vranja porastao je za 70 centimetara zbog topljenja snega i kiše koja je padala prethodnih dana. Porast vodostaja za još 10 centimetara najavljuje se za utorak i sredu, izjavio je medijima pomoćnik gradonačelnika, Aleksandar Tomić.

foto: T.S.

„U Ćukovcu je, proteklog vikenda, došlo do izlivanja potoka koji je ugrozio desetak oranica u tom selu. Nadležne službe su brzo reagovale i angažovale su potrebnu mehanizaciju. Problem je vrlo brzo saniran. Vodostaj će i dalje da raste. Pod kontrolom su i reke u planinskim predelima. Sagledali smo i ostale jače bujične pritoke i za sada nema opasnosti od izlivanja. Pratimo stanje na rekama iz dana u dan, kako bi ukoliko zatreba preventivno delovali. Održali smo vanrednu sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj smo doneli odgovarajuće zaključke. Sve neophodne mere biće preduzete u skladu sa operativnim planom odbrane od poplave“, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Tomić .

foto: T.S.

Prema njegovim rečima uprkos povećanom vodostaju situacija je pod kontrolom.

Rukovodstvo grada apeluje na meštane sela da ne bacaju otpad u lokalne vodotokove, kako ne bi došlo do plavljenja poljoprivrednog zemljišta.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja